Jubilee gevonden voor 'X-Men: Apocalypse'

Nieuwkomer Lana Condor vervult de rol van de geliefde mutant Jubilation Lee.

In de originele X-Men trilogie zagen we Jubilee slechts in cameo's voorbijkomen. In X-Men werd het Marvel personage gespeeld door Katrina Florece en in X2: X-Men United en X-Men: The Last Stand door Kea Wong. Het lijkt erop dat ze in X-Men: Apocalypse een wat grotere rol zal krijgen. Er is namelijk aangekondigd dat de nieuwkomer Lana Condor de rol gaat vervullen.

Apocalypse-regisseur Bryan Singer heeft het nieuws onthuld via Instagram. De superheldin werd bedacht door Chris Claremont en Marc Silvestri en ze verscheen voor het eerst in aflevering 244 van Uncanny X-Men uit 1989. Het personage was ook te zien in de bekende animatieserie X-Men: The Animated Series uit de jaren 90, waarin ze veelal aan de zijde stond van Wolverine.

I'd officially like to welcome our newest mutant #JubilationLee, #Jubilee @LanaCondor to #XMEN #Apocalypse

Een foto die is geplaatst door Bryan Singer (@bryanjaysinger) op


De jonge actrice sluit aan bij namen als James McAvoy (Professor X), Michael Fassbender (Magneto), Jennifer Lawrence (Mystique), Oscar Isaac (Apocalypse), Nicholas Hoult (Beast), Rose Byrne (Moira MacTaggert), Alexandra Shipp (Storm), Sophie Turner (Jean Grey), Kodi Smit-McPhee (Nightcrawler) en Tye Sheridan (Cyclops). Apocalypse draait vanaf 19 mei 2016 in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair