'Fast & Furious 7' maakt gebruik van FF-archiefbeelden Paul Walker

Tevens zijn deze bewerkt met VFX van Weta Digital.

Alweer ruim een jaar geleden kwam acteur Paul Walker om het leven bij een zwaar auto-ongeluk. Zoals bekend werkte hij op dat moment aan Fast & Furious 7 waarvoor de opnames nog niet helemaal gereed waren. Het FF-vervolg werd uitgesteld en na een tijdje werd duidelijk dat de film werd afgerond met behulp van zijn broers Caleb en Cody Walker en stuntdubbels. Nu blijkt dat er ook archiefmateriaal van Walker is verwerkt in Furious 7.

Producent Neal Moritz over het afronden van de film:

"Door gebruik te maken van ongebruikt materiaal van de vorige films en de inzet van nieuwe technologieën waren we in staat om de film af te ronden. Zo konden we Paul en zijn personage een goed afscheid laten nemen van het witte doek."

De website Slashfilm vroeg Furious 7-regisseur James Wan om een reactie:

"Ik ga hier niet te diep op in aangezien ik niet wil dat mensen naar de film gaan om te kijken wie wel Paul is en wie niet Paul is. We hebben er hard aan gewerkt dat men de film niet zo hoeft te bekijken. Pas later, misschien over enkele jaren, zal ik hierop ingaan. Logischerwijs, ik heb wel zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van beelden van de echte Paul. Ook als dit betekende dat ik uit oude films beelden moest gebruiken. Dit is de beste keuze die we konden maken."

Via een eerder artikel van The Hollywood Reporter werd duidelijk dat Peter Jacksons Weta Digital mee heeft geholpen aan de visuele effecten in de scènes met Walker. De VFX-studio bewerkte onder meer het archiefmateriaal van Walker. De website SlashFilm meent zelfs dat de afscheidsscène met Walker, die de rol van Brian O'Conner speelt, gecreëerd is via bewerkte archiefbeelden.

Of de visuele effecten opvallen in de film zie je vanaf 1 april in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair