Emilia Clarke over naaktscènes in 'Game of Thrones'

En waarom ze uiteindelijk niet in 'Fifty Shades of Grey' wilde opdraven.

De populaire televisie serie Game of Thrones (tegenwoordig weer 's avonds laat op RTL 5 te vinden) start binnenkort diens vijfde seizoen. Om wederom in de serie te kunnen verschijnen moest actrice Emilia Clarke, die de blonde Daenerys Targaryen belichaamt, enkele filmrollen afstaan. Onder één van deze projecten valt de erotische Fifty Shades of Grey die begin februari in première ging. De 28-jarige Clarke had zich naar de vrouwelijke hoofdrol van Anastasia Steele georiënteerd, maar besloot uiteindelijk dat de film niets voor haar was.

"Ik heb al eerder naakt scènes gedaan en ik was bang dat ik daarom gelabeld zou worden als ik dat weer zou doen," legde ze The Hollywood Reporter uit tijdens een interview. Ze acht het belangrijk dat ze niet voor dezelfde rol gecast wordt. "Ik heb al enkele rollen vervuld zonder met Daenerys te zijn vergeleken, wat ik ontzettend gunstig vind." Zo speelde ze naast Jude Law in Dom Hemingway en zal ze binnenkort de iconische rol van Sarah Connor overnemen in Terminator: Genisys.

In 2013 trad ze ook in een toneelstuk op van Breakfast at Tiffany's. Gedurende de voorstelling moest ze ontbloot in een badkuip stappen. Ze onthulde dat vele mobiele telefoons plotseling de lucht in schoten om dat punt op beeld vast te leggen. "Dat was wel een beetje absurd," lachte ze. Eertijds gaf de actrice ook al aan niets tegen een beetje bloot te hebben. Wat betreft de serie van HBO kan ze er zelfs grappen om maken. "Er zijn ook andere vrouwen in onze show die stukken kleding hebben verwijderd tijdens de opnames. Maar ze kunnen precies het aantal keer tellen dat mijn borsten in beeld zijn geweest."

Clarke bezat het geluk, dat toen HBO de pilot van Game of Thrones goedkeurde voor een volledige serie, dat de originele Daenarys hercast moest worden. Producer D.B. Weiss legde eerder al uit over de audities: "Er kwamen honderden mensen voor de rol voorbij. Het karakter moest zich op het terrein van Joan of Arc kunnen begeven, om een intensieve Messiaanse beweging over te brengen. En er was maar één actrice die wij daarvoor geschikt vonden."

De jonge schoonheid hoeft zich dus geen zorgen te maken om typecasting. Zelfs regisseur Alan Taylor is over haar te spreken. "Het ene moment is ze tijdens een scène aan het snikken, en wanneer je 'cut' roept gaat ze weer terug naar de crew om haar grap af te maken. Ze kan klakkeloos in en uit haar personage glippen, op een manier zoals weinige Amerikaanse acteurs dat kunnen."



NieuwsFilm

meest populair