Rooney Mara en David Wenham in drama 'Lion' te zien

Een vijfjarig jochie neemt per ongeluk de verkeerde trein... en vindt zijn ouders pas 25 jaar later.

Vorig jaar berichtte we nog dat het drama Lion zich mocht verblijden met de gestalte van acteur Hugh Jackman. Wolverine moest echter wegens onbekende redenen uit het project stappen, maar The Hollywood Reporter meldt nu dat Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo) en David Wenham (Van Helsing) ook een plaats in de cast hebben bemachtigd. De film, die respectievelijk door See-Saw Films en The Weinstein Company geproduceerd en gedistribueerd wordt, ronde onderlaatst diens opnames in India af. Deze maand zal het filmen hervat worden in Australië.

Lion is gebaseerd op het levensverhaal van Saroo Brierly. Hij schreef het verhaal A Long Way Home. Daarin beschreef hij op vijfjarige leeftijd de verkeerde trein in India te hebben genomen. De keuze kwam hem duur te staan, want hij raakte duizenden kilometers van huis. Zijn bestemming werd bij vergissing Calcutta. Brierly werd geforceerd om op straat te leven, totdat een Australisch koppel hem adopteerde. Zodra hij ouder was, besloot hij via Google Earth zijn geboorteplaats terug te vinden. Na 25 jaar werd hij eindelijk met zijn familie herenigd.

Garth Davis (televisie serie Top of the Lake) neemt de regie onder zijn hoede met behulp van Luke Davies' scenario. Het is de bedoeling dat Lion ergens dit jaar uit moet komen. Mara en Wenham zullen hierbij Nicole Kidman en Dev Patel vergezellen die al eerder aan het project verbonden waren.



NieuwsFilm

meest populair