'Need for Speed 2' lijkt zich te kwalificeren

De franchise moet zich verplaatsen naar China.

Verleden jaar was de game-verfilming Need for Speed van regisseur Scott Waugh (Act of Valor, 2012) en met Breaking Bad-ster Aaron Paul een redelijk succes. Het noteerde namelijk ruim $200 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa. Volgens Variety staat een tweede deel in de startblokken.

Opvallend is dat er maar liefst drie Chinese partijen zijn betrokken. Dit zou kunnen inhouden dat de franchise zich deels verplaatst richting dit groeiende filmland. De drie partijen zijn China Movie Channel Program Center, Jiaflix Enterprises en 1905 Pictures. Deze clubs werkten recent samen met Paramount aan Transformers: Age of Extinction, welke zich deels in China afspeelt.

De opvolger moet onder meer een impuls betekenen voor Chinees acteertalent: "We zijn enthousiast om met EA samen te werken, één van 's wereld meest erkende creatieve bedrijven, " aldus een baas van China Movie Channel. "We zouden het fantastisch vinden als veel van Need for Speed 2 wordt opgenomen in China en we geloven dat de film veel Chinees talent gaat herbergen."

Overigens is de deal nog niet helemaal rond. Achter de schermen wordt er nog gesproken met DreamWorks, de studio achter het eerste deel.



NieuwsFilm

meest populair