'Girl with the Dragon Tattoo'-vervolgen samen in één deel?

Dit zou gedaan worden om de filmtrilogie af te ronden met het nog te verschijnen The Girl in the Spider's Web.

Nu er een vierde deel in Stieg Larssons Millennium-boekenreeks komt, wordt er opnieuw gesproken over de cinematische toekomst van de iconische hacker Lisbeth Salander.

Hoewel David Finchers verfilming van het eerste boek The Girl with the Dragon Tattoo niet zo veel opbracht als Sony had gehoopt, lijkt de studio langzaam maar zeker toch een sequel te willen maken. Voorwaarde is dat een vervolg minder zal kosten dan de 90 miljoen dollar die Fincher mocht uitgeven aan de eerste film. Sony heeft echter al een aardige som (exacte bedrag onbekend) betaald voor Steve Zaillians scriptversie van het tweede boek The Girl Who Played with Fire.

The Hollywood Reporter weet vandaag te melden dat het tweede en het derde boek (The Girl Who Kicked the Hornet's Nest) mogelijk één film zullen vormen, zodat het nieuwe boek, The Girl in the Spider's Web de basis voor de laatste film in een trilogie kan vormen. Het nieuwste boek werd deel geschreven door wijlen Larsson, maar werd afgerond door David Lagercrantz.

Dit alles is niet heel verbazend, gezien het feit dat het tweede boek vaak als het zwakste uit de oorspronkelijke trilogie wordt gezien. In essentie vertellen het tweede en derde boek sowieso één verhaal, opgesplits in twee delen.

Amy Pascal, het voormalige hoofd van Sony Pictures die de rechten van Millennium kocht, is naar verluidt niet erg blij met het idee. Ze wil in ieder geval niet het script van Zaillian negeren.Naast dit hele verhaal is het nog onduidelijk of acteurs Rooney Mara en Daniel Craig nog wel interesse hebben in de rollen van Salander en Mikael Blomkvist.



NieuwsFilm

meest populair