Algemeen

Nieuwe 'Spider-Man' geen oorsprongsverhaal

En het wordt inderdaad een jonge Peter Parker.

door Jim Pedd op 12.04.2015 om 12:12 in Algemeen
Geruchten zijn er genoeg geweest over de nieuwe Spider-Man die in het Marvel Filmuniversum mee zal spelen. De eerste officiële informatie is nu eindelijk binnen. Zo meldt CraveOnline dat de reboot geen oorsprongsverhaal wordt en Collider kreeg bevestigt dat Spider-Man weer Peter Parker wordt.

Kevin Feige vertelde het volgende over het verhaal. ”Er rent al een jonge knul rond in New York City, in een eigengemaakte versie van het Spider-Man kostuum in het MCU,” aldus Feige. ”Je weet het alleen nog niet. In Spider-Mans zeer specifieke geval, zijn er al twee vertellingen geweest van dat oorsprongsverhaal, en dat was in de afgelopen dertien jaar. We gaan er dus vanuit dat mensen het al weten.”

Het zal verder daadwerkelijk Peter Parker worden. ”Peter Parker is, denk ik, tussen de vijftien en zestien,” ging Feige door. ”Sommige van mijn favoriete Spider-Man verhalen laten hem op de middelbare school zien. We willen dat uitgangspunt verkennen en het maakt hem ook totaal anders dan de andere personages in het MCU. En dat is iets wat we willen verkennen: hoe uniek hij is als je hem vergelijkt met al die andere personages.”

Het kostuum is tot slot ook al ontworpen. ”Het is veel anders dan wat je al gezien hebt, maar toch klassiek Spidey. Je zult het vanzelf wel zien,” concludeerde Feige. De verwachting is verder dat al snel bekend is wie de nieuwe Spider-Man mag spelen. Het personage beleeft zijn debuut in Captain America: Civil War in mei 2016 en krijgt in juli 2017 een eigen film.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Spider-boy zul je bedoelen, de titel '-Man' mag men pas dragen na ontbloemd te zijn, dat zijn de afspraken.

adofmirosch

Avatar

Hoop niet dat 15/16 jaar te jong is.
Hoef geen kind rond te zien springen.

Ed Crane

Avatar

adofmirosch "Hoop niet dat 15/16 jaar te jong is.
Hoef geen kind rond te zien springen."


Wil je alvast een voorproefje zien van wat te verwachten van Peter Parker/ Spider-boy die optrekt met een Avenger, kijk dan Iron Man 3. 8-)

DeMuizenkoning

Avatar

Ed Crane "Wil je alvast een voorproefje zien van wat te verwachten van Peter Parker/ Spider-boy die optrekt met een Avenger, kijk dan Iron Man 3. 8-)"


Onderschat dat jochie niet, je hebt het misschien wel over de toekomstige Iron Man B-)

Back on topic: had eigenlijk gehoopt op een oudere Spider-Man, hoop dat dit goed uitpakt...

SiriuSzzs

Avatar

Meer info over de terugkeer van Spidey naar het MCU!

Moviemagic

Avatar

adofmirosch "Hoop niet dat 15/16 jaar te jong is.
Hoef geen kind rond te zien springen."


Ach, vaak casten ze een laat-twintiger/begin dertiger die een jonge knul speelt. Misschien zal dat wel weer zijn. Denk maar eens aan Tobey Maguire die 27 was toen hij de eerste keer spiderman/Peter Parker speelde en nog op school zat.

M0vieFreak

Avatar

Ik vind het nog steeds jammer dat ze een nieuwe acteur kiezen! :( Andrew Garfield was erg goed! Ik zie wel wat ze hiervan gaan maken.

YOLO

Avatar

Nou, ik bekijk het iig geval wat aan de positieve kant door te zeggen dat Spidey zich in de MCU bevindt. En dat er geen oorsprongverhaal komt.

WeaponX

Avatar

Vind alles goed klinken, geen oorsprong, high school Spidey maar had toch gehoopt dat ze voor Miles Morales waren gegaan voor een beetje onderscheidt. Want 't is weer Peter Parker en dan gaan die vergelijkingen weer komen.

Ed Crane

Avatar

WeaponX "Vind alles goed klinken, geen oorsprong, high school Spidey maar had toch gehoopt dat ze voor Miles Morales waren gegaan voor een beetje onderscheidt. Want 't is weer Peter Parker en dan gaan die vergelijkingen weer komen."


Maar Marvel-Di$ney gaat voor de big bucks, dus een afro-American casten als Spider-Man is dan al op voorhand uitgesloten. Sad but true.

WeaponX

Avatar

Ed Crane "Maar Marvel-Di$ney gaat voor de big bucks, dus een afro-American casten als Spider-Man is dan al op voorhand uitgesloten. Sad but true."


Hoe bedoel je precies, dat Parker meer geld zal opbrengen?

Ed Crane

Avatar

Ja, of in ieder geval populairder zal zijn.

WeaponX

Avatar

Ed Crane "Ja, of in ieder geval populairder zal zijn."


Ja ,maja had toch verwacht dat ze risico's zouden nemen nu ze een pratende wasbeer & boom hebben. Peter Parker of Miles Morales, het blijft Spidey.

Decepticon

Avatar

YOLO "Nou, ik bekijk het iig geval wat aan de positieve kant door te zeggen dat Spidey zich in de MCU bevindt. En dat er geen oorsprongverhaal komt."
Daar sluit ik mij bij aan.
Gaaf dat we al wat hem komen te zien in Civil War, maar ze mogen van mij wel bij zijn solofilm een korte origin intro doen, zoals bij The Incredible Hulk. Dat werkt imo wel, even een snel intro dat we zien hoe hij gebeten wordt en zijn superkrachten krijgt, maar niet dat Uncle Ben vermoord wordt. Het moet een nieuw verhaal krijgen en niet dat Spidey achter de moordenaar van zijn oom aan gaat.

nietselam

Avatar

Wat een onzin altijd met die morales als spiderman, ik ben spidey fan van het eerste uur en in mijn ogen is er maar 1 echte spiderman en dat is peter parker. Als we 60 spiderman films verder zijn mag iemand anders het stokje overnemen.

WeaponX

Avatar

nietselam "Wat een onzin altijd met die morales als spiderman, ik ben spidey fan van het eerste uur en in mijn ogen is er maar 1 echte spiderman en dat is peter parker. Als we 60 spiderman films verder zijn mag iemand anders het stokje overnemen."


Is geen onzin, ik ben ook een enorme Spidey fan (en als je echt een Spider-Man fan bent van het eerste uur dan typ je 't niet als spiderman zonder streepje, just saying) maar na 2 films over Peter Parker ben ik wel toe aan wat vernieuwing, ze zouden over '60 spider-man films' weer voor Peter Parker kunnen gaan maar 't is nu allemaao zo dicht op elkaar 2007 was de laatste film met Peter Parker, toen een reboot in 2012 met Parker, vervolg kwam vorig jaar uit en nu willen ze over 2 jaar weer Parker in een nieuwe rol.

YOLO

Avatar

WeaponX "(en als je echt een Spider-Man fan bent van het eerste uur dan typ je 't niet als spiderman zonder streepje, just saying) "
Als je werkelijk een fan bent, dan zou je ook de Nederlandse versie (Junior Press) hebben gelezen. :P

En warempel wat staat daar

afbeelding

WeaponX

Avatar

YOLO "Als je werkelijk een fan bent, dan zou je ook de Nederlandse versie (Junior Press) hebben gelezen. :P

En warempel wat staat daar
"


Heb ik gelezen en heb daar heel veel van en dat is omdat het letterlijk werd vertaald hier als Spinnenman en precies zoals je 't zegt het werd uitgegeven door Junior Press. Bij Marvel is het Spider-Man. Junior Press vertaalde vijanden ook als De gier (Vulture) of de Vergelders (Avengers) dus wat moet ik nu echt serieus nemen. Marvel the real deal of een bedrijf dat de strips van Marvel uitbrengt en vertaald in het Nederlands.....

WeaponX

Avatar

YOLO "Als je werkelijk een fan bent, dan zou je ook de Nederlandse versie (Junior Press) hebben gelezen. :P

En warempel wat staat daar

"Junior Press had na al die tijd hun eigen fout door zo te zien :+

afbeelding

jeroen92

Avatar

WeaponX "Is geen onzin, ik ben ook een enorme Spidey fan (en als je echt een Spider-Man fan bent van het eerste uur dan typ je 't niet als spiderman zonder streepje, just saying) maar na 2 films over Peter Parker ben ik wel toe aan wat vernieuwing, ze zouden over '60 spider-man films' weer voor Peter Parker kunnen gaan maar 't is nu allemaao zo dicht op elkaar 2007 was de laatste film met Peter Parker, toen een reboot in 2012 met Parker, vervolg kwam vorig jaar uit en nu willen ze over 2 jaar weer Parker in een nieuwe rol."


Miles morales is spider-man in de ultimate verhaallijn. Die verhaallijn word dit jaar beeindigd dus peter parker is de echte spidey Smiley face

YOLO

Avatar

WeaponX "Heb ik gelezen en heb daar heel veel van en dat is omdat het letterlijk werd vertaald hier als Spinnenman en precies zoals je 't zegt het werd uitgegeven door Junior Press."
De Spinnenman series is nooit door Junior Press uitgegeven.

De Wonderbaarlijke Spinneman door HIP Classics Nederland
Spinneman Classics door Classics Nederland
De Wonderbaarlijke Spinneman albums door Williams Nederland B.V.

afbeelding


Verder had Juniorpress diverse series onder de naam Spiderman. namelijk Peter Parker de Spektakulaire Spiderman, Web of Spiderman, Spectaculaire Spiderman specials, Spiderman Klassiek, Spiderman Extra.

afbeelding

Junoir Press was niet zo consequent met die "-" teken in de naam van Spider-man.

nietselam

Avatar

Hebben we het niet over Morales dan hebben we het wel over een streepje.
Maar je hebt me te pakken, ik ben geen echte spiderman fan omdat ik er geen streepje tussen zet. Bovendien reageer ik vaak via mijn mobieltje, dan neem ik meestal ook niet echt de moeite om te quoten en schoonheidsfoutjes in de tekst neem ik vaak ook maar voor lief.

WeaponX

Avatar

jeroen92 "Miles morales is spider-man in de ultimate verhaallijn. Die verhaallijn word dit jaar beeindigd dus peter parker is de echte spidey Smiley face"


Ik weet dat Parker de echte Spidey is xd. Zeg alleen dat ik wel toe zou zijn aan een ander verhaal, vaak werken de Ultimate versies beter op scherm dan de normale.

Ed Crane

Avatar

WeaponX "Ja ,maja had toch verwacht dat ze risico's zouden nemen nu ze een pratende wasbeer & boom hebben. Peter Parker of Miles Morales, het blijft Spidey."


Die zogenaamde risico's zijn natuurlijk geen échte risico's, maar 'ingecalculeerde risico's' in de zin dat men weet dat diversiteit noodzakelijk is tot op zekere hoogte.

Ik begrijp niet zo goed hoe men die 'met GotG neemt Marvel risico's'-hype. Dat een boom en pratende wasbeer risico's zijn is natuurlijk onzin, helemaal binnen een film die eigenlijk aan alle blockbuster-formules voldoet en een kruising is van bekende formules, zoals Star Wars en Indiana Jones.

WeaponX

Avatar

Ed Crane "Die zogenaamde risico's zijn natuurlijk geen échte risico's, maar 'ingecalculeerde risico's' in de zin dat men weet dat diversiteit noodzakelijk is tot op zekere hoogte.

Ik begrijp niet zo goed hoe men die 'met GotG neemt Marvel risico's'-hype. Dat een boom en pratende wasbeer risico's zijn is natuurlijk onzin, helemaal binnen een film die eigenlijk aan alle blockbuster-formules voldoet en een kruising is van bekende formules, zoals Star Wars en Indiana Jones."


Wat ik bedoel is dat Spider-Man & Hulk al bekende personages waren voor de films, Guardians is een erg underground comic die uiteindelijk tot leven is gebracht. Mensen gaan naar de film door de naam Spider-Man of Hulk, Guardians was dus vrij onbekend en dat was het risico. Dat het uiteindelijk zo'n blockbuster werd en wat jij zegt qua Star Wars/ Indy elementen wist niemand vantevoren dat bleek achteraf.

Ed Crane

Avatar

De Star Wars- en Indiana Jones-invloed Bleek al duidelijk uit de trailers etc. En dat GotG niet bekend was bij het grote publiek is irrelevant als Marvel zo'n enorm groot merk is en het inkadert in de rest van de reeks.

NieuwsFilm