[LIVEBLOG]: Tweede trailer 'Star Wars: The Force Awakens'!

Met posters, foto's en de livestream!

We kondigden het eerder deze week al aan: van de Star Wars Celebration die dit jaar in Anaheim plaats vindt, zijn diverse panels live te volgen. Vanavond wordt de aftrap gegeven, met een speciaal panel voor J.J. Abrams' Star Wars: The Force Awakens. Van dat panel wordt een boel verwacht, en dus gaan wij speciaal voor de gelegenheid een liveblog bijhouden.

Het evenement zelf gaat om zeven uur vanavond van start, maar wij zitten vanaf 17:30 voor jullie klaar, om tot 20:00 te bloggen. Hopelijk tot dan!

20:08: Die nu ook online staat!





20:03: Nog één dingetje.. Een trailer....

20:02: Het geheel loopt wat uit. De robots worden nog het podium op gehaald voor een groepsfoto met de stormtroopers, oude en nieuwe cast.

20:00: En hier een foto van de oorspronkelijke cast.

19:58: Ze zijn allemaal wat oud, en maken grapjes over het terugkeren in hun rollen. Mayhew zit, en leunt op zijn wandelstok. Verder belooft Carrie Fisher dat ze geen gekke staartjes meer gaat dragen en geen metalen bikini.

19:56: De oorspronkelijke cast mag vertellen over het terugkeren naar de film. Daniels doet nog even het stemmetje van C3PO, met een gedistingeerd accent.

19:54: Dan mag ook Anthony Daniels, C3PO, het podium op. Ook hij krijgt een luid applaus en is echt heel erg blij om daar te zijn (valt aan zijn gigantische glimlach te zien). Na hem: Carrie Fisher, die ook erg blij kijkt. Maar dan... Wookie Chewbacca, ook wel Peter Mayhew. Hij loopt niet heel lekker en leunt op Luke Skywalker, Mark Hamill!

19:53: De nieuwe Stormtroopers worden op het podium gehaald.

19:52: Dan komt er een einde aan de vele vragen. Er komt nog iemand op het podium.

19:51: Vervolgens nog wat vragen voor Boyega, Ridley en Isaac. Hoe het was om mee te mogen werken? Isaac is erg grappig, toen hij de rol kreeg, ging hij met zijn champagnefles rondrennen door de hotelkamer, om te doen alsof hij al in de film zat. Ja, dat kwam wel goed.

19:49: Of het niet eng is om te moeten voldoen aan de hoge verwachtingen? Nee! En ja. Abrams vindt het belangrijker als fan te kunnen werken en de energie van alle fans te gebruiken om een zo goed mogelijke film te maken.

19:45: Kathleen Kennedy zegt dat er veel belangrijke vrouwelijke personages komen. Star Wars gaat dus ook meer bieden voor het vrouwelijk publiek.

19:44: Er worden wat fanvragen gesteld. Geinig, zo vertelt Boyega dat hij een pop van Han Solo had en die op de set liet signeren door Harrison Ford. Die het wat vreemd vond, maar het toch maar deed.

19:41: En Poe Dameron is een X-Wing piloot, gespeeld door Oscar Isaac. "The best freakin' pilot in the galaxy" aldus Isaac. Met een belangrijke missie, gekregen van een bepaalde prinses. Meer personages komen niet voorbij, wat voor de toekomst bewaard wordt.

19:40: Het is Boyega's Finn die haar uit haar eenzaamheid haalt. Is hij een Stormtrooper? Hij is een Stormtrooper, bevestigt Boyega, die eerst even naar Abrams en Kennedy kijkt. Als hem gevraagd wordt of hij een slechterik is, zegt Boyega dat zijn geheugen hem in de steek laat.

19:39: Begint met Rey, het personage van Ridley. Zij wordt ontdekt op de planeet Jakuu, waar ze scavenger is. Ze zoekt naar voedsel en gereedschappen op een shipyard, waar ze dan een ander personage ontmoet...

19:38: De acteurs mogen zelf over hun personages komen vertellen.

19:37: Dan een fotov an de nieuwe hoofdpersonen, gespeeld door Oscar Isaac, Daisy Ridley en John Boyega.

19:34: De menselijke sterren komen nu aan bod. Waaronder Harrison Ford, die er niet bij kan zijn, maar iedereen denkt aan hem natuurlijk. Hij maakte een noodlanding op een golfbaan, recht voor twee doktoren. Wat waarschijnlijk zijn leven gered heeft.

19:33: De wat Disney-achtige BB-8 is dus een volledig praktisch effect, ondanks de moeilijkheden die het maken ervan opleverden.

19:32: Er wordt nog een robot het podium op gerold! BB-8, de bizarre robot uit de film blijkt echt te werken! Heel tof gedaan.

19:31: De fans mogen nieuwe robots laten zien, waarvan de hoofden te zien zullen zijn in de X-Wings.

19:29: Fanbuilders mogen een eigengemaakte R2-D2 op het podium brengen. Die werkt en rondrijdt. Een van de bouwers heet Lee (Towers) en is een beetje zenuwachtig.

19:27: De planeet heet Jakku.

19:26: Via het Force For Change goede doel is al zes miljoen dollar opgehaald voor Unicef. En hieronder een foto:

19:24: Ze gaan verder over de opnames in Abu Dhabi. Abrams zegt dat het niet Tatooine is, maar een hele andere. Waar we wat over te horen gaan krijgen tijdens dit panel.

19:23: Er worden tussendoor beelden van achter de schermen getoond. Zo komt Chewbacca voorbij.

19:21: Er wordt veel gepraat over waarom er gekozen is voor praktische sets.

19:19: Abrams wees The Force Awakens in eerste instantie af. Gedurfd!

19:18: Ook Kathy mag vertellen. Het is al drie jaar geleden, vertelt ze, dat ze van George Lucas hoorde dat ze het stokje over mocht nemen bij de studio.

19:17: Ook Abrams mag vertellen hoe het voor hem was voor het eerst een Star Wars-film te zien. Voor hem was het de eerste film die hem op zo'n manier meenam naar een andere plek.

19:16: Laten we praten over de film. Ja! Daar kijken we voor.

19:15: Mensen bedanken hen voor de pizza's, die gisteren uitgedeeld werden. Wat daar in de zaal geroepen wordt, is moeilijk te verstaan.

19:14: Nu is ook Kennedy er. Beduidend minder luid applaus, terwijl zij toch echt studiohoofd is van LucasFilm. Anthony maakt gauw een foto van de twee en Abrams zet de video op Twitter.

19:13: Op het podium nu: J.J. Abrams! En ook Kathleen Kennedy komt zo. Luid gejuich. Abrams maakt maar even gauw een filmpje van het publiek.

19:11: Anthony houdt van Star Wars. We snappen het! En ja, we snappen hoe het is een bioscoopzaal in te lopen, Anthony. Ter zake nu!

19:10: De komende tijd komen er meer emoji's op Twitter.

19:09: Het lijkt erop dat er inderdaad nieuwe info vrijgegeven gaat worden. Dit panel is ter viering van de zevende film, op volgens Breznican de zevende Celebration in de VS.

19:08: Na heel hard gejuich, gaat de boel dan toch eindelijk écht van start. De host is Anthony Breznican van Entertainment Weekly.

19:07: Volle bak daar, met naar het schijnt zo'n 5.000 mensen in de zaal. Op YouTube kijken nog zo'n 26.000 mensen mee. Het publiek wordt flink opgezweept door de twee presentatoren.

19:06: Nog twee minuten voordat het begint.

19:05: Om de een of andere reden dachten de mensen achter Tarantino's The Hateful Eight, dat het slim zou zijn, nu een teaser vrij te geven. Bekijk hem hier!

19:02: En we gaan van start!

18:56: Vier minuten.

18:52: Nog minder dan tien minuten. Houden jullie al je adem in?

18:47: Update in de stream! Over ongeveer vijftien minuten gaat de boel beginnen.

18:34: Nog eens voor de mensen die niet willen scrollen de stream.

18:31: Met nog een half uur te gaan, kijken er nu 11.500 mensen op YouTube mee.

18:25: Nog 5 minuten op de teller. Mocht je Twitter gebruiken: er zijn nu speciale Star Wars emoji. #C3PO, #Stormtrooper en #B88.

18:08: Mooi gebaar van regisseur J.J. Abrams en Kathleen Kennedy. De 1.500 fans die aan het wachten waren op het panel van dadelijk, kregen allemaal gratis pizza van hen. Veel van de fans zijn er al sinds gisteren. Lees meer bij Slashfilm hierover.

18:04: De sfeer zit er wel in, als we het zo zien:

18:00: Heel veel kijkers trekt het geheel nog niet. Op dit moment stemmen er volgens YouTube 3.999 mensen af op de livestream.

17:59: Het blijft overigens moeilijk wat er dadelijk gaat gebeuren en of er daadwerkelijk iets vrijgegeven wordt. De verwachting is in elk geval van wel. In diverse internationale media wordt gegokt op een trailer, poster of synopsis. Of allemaal, dat kan natuurlijk ook. Wat denken jullie?

17:58: Nu is de klok gewijzigd en wordt er naar half zeven afgeteld.

17:48: Er is weer wat meer promotiemateriaal naar buiten gekomen voor The Force Awakens. Hieronder twee posters van slechterik Kylo Ren.





17:42: Gek genoeg wordt er afgeteld tot over iets meer dan een kwartier, terwijl het panel pas over meer dan een uur van start gaat.

17:39: De tweede omschrijving die lekte, stelt ook dat de oude hoofdpersonen te zien zouden zijn. Maar dan in flitsen, want weer zouden de oude hoofdpersonen de boventoon voeren. Of het klopt, zien we mogelijk dadelijk al.

17:37: Recent lekten twee traileromschrijvingen van wat we vandaag mogelijk te zien krijgen. Eén daarvan komt van LatinoReview en stelt dat vooral de oude personages aandacht krijgen in deze trailer. Dat terwijl Disney naar verluidt in zijn marketingcampagne voor deze film juist zo min mogelijk aandacht zou willen besteden aan de oude hoofdpersonen.

17:33: Nog minder dan een half uur en dan gaat het panel al van start.

17:25: J.J. Abrams vertelde onlangs dat de Star Wars Celebration dit jaar met een knal van start moet gaan. Verwacht / gehoopt wordt dat er een poster en een gloednieuwe trailer vrijgegeven worden. Voordat het überhaupt zover zal zijn, hebben we alvast een reeks kleine nieuwtjes. MakingStarWars zou alle personagenamen in handen hebben gekregen. Hier een selectie van de hoofdpersonen. Als je de link volgt, zie je de rest van de personages. Han Solo, (Queen) Leia, Luke Skywalker, Rey (Kira), Finn, Kylo Ren, Poe Dameron, Rose, Chewbacca, C-3PO (See-Threepio), The General (Gleeson), Uber (Serkis), R2-D2 (Artoo-Detoo), BB-8, The Vicar en Captain Phasma.

En dan zijn er nog de drie posters, die op Twitter te zien waren.

[/url]





Via [url=http://www.starwarsunderworld.com/2015/04/celebration-anaheim-force-awakens-page.html]Star Wars Underworld hebben we nu nog een tweetal afbeeldingen. Deze tonen een Stormtrooper, zoals ze in de film te zien zijn.





NieuwsFilm

meest populair