Documentairemakers brengen boek uit over hun interviews

Joan Kramer en David Heeley vertellen onder meer over Michael Jackson, Katherine Hepburn en Bette Davis.

Documentairemakers Joan Kramer en David Heeley hebben een boek uitgebracht genaamd In the Company of Legends waarin ze vertellen over de grote filmsterren, die ze hebben geïnterviewd. De twee specialiseerden in hun documentaires met acteurs en actrices en wonnen daarvoor in totaal vijf Emmy's.

In het boek doen ze uit de doeken hoe interviews met deze mensen tot stand kwamen en hoe de acteurs in het echt waren. Zo vertellen ze hoe kortaf Bette Davis was en hoe geïrriteerd Harvey Keitel kon doen. Maar ze vertellen ook hoe ze ervoor zorgden dat de acteurs leuke en pijnlijke anekdotes zouden willen delen en welke verrassende zaken naar voren kwamen tijdens de voorbereiding.

Er zitten ook veel leuke details in. Toen de makers bij Elizabeth Taylor thuis kamen, zagen ze een foto van de actrice op de koelkast waarop ze op haar zwaarste gewicht was. Volgens de huishoudster had Taylor dat gedaan om zichzelf te herinneren hoe ze eruit zou zien als ze zo dik zou worden. Katherine Hepburn deed uit de doeken hoe ze begin jaren tachtig Michael Jackson op bezoek kreeg en hem meenam naar een wasserette om hem te laten zien hoe je zelf je was kon doen.

Het boek In the Company of Legends is via Bol.com en Amazon te bestellen.



NieuwsFilm

meest populair