Jurk van 'Gone with the Wind' geveild voor 137,000 dollar

Kledingstuk werd in de film door het personage Scarlett O'Hara gedragen.

Een jurk die door Vivien Leigh werd gedragen in de film Gone with the Wind is voor 137,000 dollar verkocht bij een veiling in Californië. Het was onderdeel van een veiling genaamd Heritage Auctions waar 150 verschillende Gone with the Wind memorabilia items werden verkocht.

De jurk was in de film te zien in vier belangrijke scènes. Hoofdpersonage Scarlett O'Hara draagt de jurk wanneer ze Rhett Butler weer tegenkomt vlak na haar huwelijk met Frank Kennedy. Ze heeft de jurk vervolgens aan als ze wordt aangevallen als ze met haar paard en wagen door shanty town rijdt en in de scènes erna wanneer ze wacht om te horen hoe er wraak is genomen voor de aanval.

De jurk en andere memorabilia werden door James Tumblin verkocht, een privé verzamelaar die jarenlang werkte als hoofdvisagist bij de Universal Studio' s. In 1960 kwam hij de jurk in kwestie per toeval tegen bij de Western Costume Company en hoorde daar de jurk op het punt stond om weggegooid te worden. Hij wist de jurk voor 20 dollar op de kop te tikken.

Andere items die veel opbrachten van de veiling was een rieten hoed die door Leigh in de film is gedragen. Deze ging voor 52,500 dollar. Een pak dat Clark Gable droeg als Rhett Butler bracht 55,000 dollar op en een zwarte hoed die zowel Leigh als Olivia De Havilland droegen in de film ging voor 30,000 dollar.



NieuwsFilm

meest populair