Gebeurtenissen 'X-Men: Apocalypse' geven nieuwe draai aan toekomstige X-films

Schrijver/producent Simon Kinberg hint daarnaast naar de terugkeer van Wolverine...

Nu de opnames van X-Men: Apocalypse bijna van start gaan, heeft Simon Kinberg zich uitgesproken over de invloed van dit deel op toekomstige films in het X-universum. Kinberg liet onder andere weten dat de gebeurtenissen in zowel Days of Future Past als Apocalypse de nodige gevolgen hebben voor nieuwe X-Men films, maar ook voor spinoffs zoals Deadpool en Gambit. Aldus Kinberg:

''Alle films hebben invloed op elkaar. Ik weet wat er in elk verhaal gebeurt, en ze zullen zeker verwijzen naar elkaar. Gebeurtenissen in een van de films hebben invloed op gebeurtenissen in de andere films. Wat er gebeurt in Apocalypse zal gevolgen hebben op de geschiedenis van de wereld, net zoals dat in Days of Future Past het geval was. Vanaf 1973 weet de wereld van het bestaan van mutanten. Een mutant tilde een stadion op en liet het op het Witte Huis vallen. Dat soort dingen hebben nu eenmaal gevolgen. In plaats van dit te negeren, zullen alle volgende films in deze tijdlijn dit soort dingen erkennen.''

Toen Kinberg werd gevraagd of Hugh Jackmans Wolverine zijn opwachting zal maken in Apocalypse, wilde hij dit niet ontkennen of bevestigen:

''Er zullen heel wat dingen worden beantwoord in Apocalypse, maar ik kan je wel zeggen dat ik een grote fan ben van Hugh Jackman als Wolverine... meer zeg ik niet!''

De cast van X-Men: Apocalypse bestaat uit o.a. James McAvoy als Professor X, Michael Fassbender als Magneto, Jennifer Lawrence als Mystique, Nicholas Hoult als Beast, Rose Byrne als Moira McTaggert en Evan Peters als Quicksilver. Nieuwe toevoegingen zijn Oscar Isaac als schurk Apocalypse, Alexandra Shipp als Storm, Sophie Turner als Jean Grey, Tye Sheridan als Cyclops, Kodi-Smit McPhee als Nightcrawler, Ben Hardy als Angel, Lana Condor als Jubilee en Olivia Munn als Psylocke.



NieuwsFilm

meest populair