Joss Whedon vindt script 'Ant-Man' indrukwekkend

En hij vond het jammer dat Edgar Wright de film uiteindelijk niet regisseerde.

Met Avengers: Age of Ultron in zicht zullen we binnenkort afscheid moeten nemen van regisseur Joss Whedon. De beste man had al eerder aangekondigd voorlopig klaar te zijn met z'n bijdragen aan het filmuniversum van Marvel. Drie jaar lang verbleef hij bij Disney en hielp hij links en rechts met de superhelden films die om de Avengers heen voortbewogen. Later dit jaar zal er een nieuw hoofdstuk aankomen, Ant-Man.

De krimpende en groeiende antagonist zal door Paul Rudd gespeeld worden, alhoewel Michael Douglas ook een belangrijk personage zal belichamen rondom de Ant-Man mythe. In het begin ervoer de productie enkele problemen betreffende het scenario en de regisseur, maar Whedon liet aan Buzzfeed weten dat het allemaal goed uitgepakt is.

"Ik vond het script niet alleen het beste script dat Marvel ooit bezat, maar ook het meest Marvel-achtige dat ik gelezen had. Ik had geen interesse in 'Ant-Man.' Maar toen ik het script las, dacht ik: 'Natuurlijk! Dit is echt top!' Het deed me denken aan de stripboeken die ik gelezen had. Brutaal, grappig en het kon iets kleins groots maken, en vice versa."

Bij het vertrek van de eerste verworven regisseur, Edgar Wright, worden nog steeds vraagtekens geplaatst. Wat er nou precies gebeurd is weten we nog steeds niet. Dat geldt ook voor Whedon, die de ontknoping droevig accepteerde.

"Ik weet niet waar het verkeerd ging, maar het was heel erg jammer. Want ik dacht: 'Wright aannemen is voor de hand liggend. Dit is Marvel die het nauwkeurig aanpakt.' Welke wanklank zich vervolgens voordeed, wat het ook was, ik begrijp niet waarom zo'n perfecte verbintenis uiteen viel." En wie was de schuldige? "Ik ga niet zeggen dat het beslist aan Marvel lag of dat Edgar zijn verstand verloor. Ik dacht dat ze elkaar zouden complimenteren vanwege de manier waarop ze zo verschillen. En, tja, er gebeurde iets."

Hoewel de nieuwste Avengers-film nog uit moet komen, kunnen we ons alvast voorbereiden op de volgende Marvel prent. De door Peyton Reed geregisseerde film zal namelijk vanaf 23 juli in de Nederlandse zalen te bewonderen zijn.



NieuwsFilm

meest populair