Sundance Londen gaat volgend jaar door

Festival krijgt vervolg op nieuwe locatie in Londen.

De Londense Sundance editie voor 2015 werd een paar maanden terug na een paar edities afgezegd, maar deze slaat slechts een jaartje over, meldde de BBC. Volgend jaar zal Sundance in Londen wel worden gehouden in de nieuwe locatie van de Picturehouse Central bioscoop.

Deze kleinschalige versie van het Amerikaanse festival werd in 2012 voor het eerst door Robert Redford opgezet om kleine onafhankelijke producties een platform te geven in Europa en kreeg in de jaren daarna eveneens een editie. Toen het festival in 2012 in Londen werd gelanceerd, prees Redford het initiatief en het avontuurlijke publiek dat erop af kwam. Na de eerste experimentele editie van vier dagen in 2012, werd het festival in de twee jaren daarop eveneens gehouden.

De Picturehouse Central is een nieuwe bioscoop in Londen aan de Shaftesbury Avenue, in de wijk Westend. Dit was voorheen een Cineworld bioscoop, die onlangs compleet werd gerenoveerd. Waarom er dit jaar geen editie zal worden gehouden, is niet bekend gemaakt. John Cooper, de directeur van het Sundance Film Festival zei uit te kijken naar de editie in Londen van 2016 en dat hij hoopt dat het opnieuw zorgt voor connectie bij filmliefhebbers, zoals het wist te doen bij de geslaagde eerdere Londense edities.



NieuwsFilm

meest populair