Monty Python reünie op Tribeca

De Pythons vierden het 40- jarige jubileum van 'Monty Python and the Holy Grail'

Afgelopen weekend kwamen de Pythons bij elkaar om het veertigjarige jubileum te vieren van Monty Python and the Holy Grail bij het Tribeca Film Festival. John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones en Terry Gilliam (de zesde Python Graham Chapman overleed in 1989) waren aanwezig bij een screening van de film in New York.

Ook gaven de mannen een persconferentie, waarin ze terugblikten op hoe de film in 1975 tot stand kwam en werd ontvangen. Toen de film in New York draaide gaven ze als stunt aan de eerste 2000 bezoekers een gratis kokosnoot (deze komen in de film voor als een komische vervanger voor een paard). "We gaven de mensen een kokosnoot," vertelde Idle. "En we vroegen dan aan hun om er hun handtekening op te zetten. Want het is vrijwel onmogelijk om op een kokosnoot iets te schrijven."

Monty Python and the Holy Grail was een hit in Amerika, maar dat succes kwam voor de komieken onverwachts aangezien hun eerste film And Now for Something Completely Different een financiële mislukking was in de VS. Maar met Grail begon het succes ook aan de andere kant van de oceaan voor de Pythons en vandaag de dag zijn ze over de hele wereld gerespecteerd voor hun baanbrekende komedie op tv, in hun films en op het toneel.

Jones zei dat ze hun succes nooit hadden verwacht toen ze net begonnen. "Je weet nooit, echt nooit of iets succesvol zal zien of niet," voegde Cleese daaraan toe.



NieuwsFilm

meest populair