Elizabeth Olsen over haar keuze om naaktscènes te doen

En wat trok haar aan om de rol van Scarlett Witch aan te nemen?

Niet elke acteur zit even comfortabel in haar of zijn huid om onbedekt in een film op te treden. Iemand die zich daar overheen heeft gezet is actrice Elizabeth Olsen (Oldboy). Alhoewel ze er in het begin over peinsde, besloot ze uiteindelijk dat het niet negatief op haar zou reflecteren. De scènes moesten wel, naast een goede executie, iets aan de film toevoegen.

"Ik herinner me tijdens het kijken van Holy Smoke, dat het zeer geruststellend was om een jonge Kate Winslet iets te zien doen dat, op zoveel manieren, erg stoutmoedig was. Ik dacht bij mezelf: 'Oké, dus het vernietigt je carrière niet als je naakt voorkomt of risico's neemt. Niet iedereen in mijn familie en groep vrienden dacht dat het een goed idee was om naakt te zijn in een film. Er zijn actrices, jong en oud, die al besloten hebben om zoiets nooit te doen, en zij worden voorbeelden waar mensen dan met jou over praten."

Hoewel ze geen voorbeeld wil zetten voor andere actrices, vindt ze het leuk om zulk soort scènes op te nemen. "Voor de film wil je een heimelijke sensuele kwaliteit bemachtigen, maar ik ga niet uit de kleren omdat ik dat wil. Je zal me bijvoorbeeld nooit in een beauty shot zien, op het strand in een bikini. Zo'n karakter zal ik nooit spelen."

Wat ze wel zag zitten was de blockbuster Avengers: Age of Ultron. "Daar zeg je geen 'nee' tegen. Ik heb ook nog nooit een project op zo'n grote schaal meegemaakt. We namen enkele stadjes in Italië over en transformeerde ze alsof er een oorlog woedde. Daarna gingen we naar het noorden van Londen, waar we gebruik maakten van een oude politie academie. Het was krankzinnig: er waren echte explosies en je kon de hitte voelen."

In de nieuwste Marvel film speelt ze Wanda Maximoff, oftewel de Scarlet Witch. Ze zag dat het karakter macht uitstraalde, wat haar uiteindelijk in het MCU rekruteerde. "Ze is spiritueel en gegrond, want ze ontvangt altijd informatie. Ze heeft toegang tot het verleden, het heden, de toekomst en parallelle universa. Ze kan zich daar allemaal mee verbinden."

Avengers: Age of Ultron draait nu in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair