'Dances with Wolves' schrijver Michael Blake overleden

Blake won Oscar voor zijn schrijfwerk voor deze Kevin Costner- film.

Michael Blake, de schrijver van het boek en scenarioschrijver van de gelijknamige film Dances with Wolves, is zaterdag overleden in de Amerikaanse staat Arizona. Blake werd 69 jaar en was volgens Variety al een tijd ziek.

Blake schreef het boek Dances with Wolves in 1988. Er werden in totaal meer dan 3.5 miljoen exemplaren van verkocht en verscheen in meer dan vijftien talen. De filmversie werd in 1990 uitgebracht (geregisseerd door Kevin Costner, die er ook de hoofdrol in speelde) en was een enorm succes, zowel bij de critici als het publiek. De film won zeven Oscars, waaronder eentje voor Blake voor het scenario. Blake viel ook in de prijzen bij de WGA Awards en de Golden Globes.

Costner liet Blake na hun succes met Dances with Wolves nog twee andere scenario's schrijven voor de films The Mick en The One. In 2011 maakte Blake een scenario gebaseerd op het boek Winnetou in opdracht van Constantin Films. Blake schreef naast Dances with Wolves ook de boeken Airman Mortensen, Indian Yell, Marching to Valhalla, Twelve The King en Like A Running Dog.



NieuwsFilm

meest populair