Marilyn Monroe retrospectief bij het BFI

Vijftien films van de actrice zullen in juni vertoond worden, waaronder een opgepoetste versie van 'The Misfits'.

In juni zal bij het BFI in Londen aan de Southbank een retrospectief worden gehouden van Marilyn Monroe, waarbij vijftien van de meest geliefde films van deze iconische actrice te zien zullen zijn.

Op het programma staan vertoningen van vroege films, waarin Monroe te zien was zoals Clash by Night en We're not Married. Ook de films die haar een absolute superster maakten zoals Gentlemen Prefer Blondes (1953), How to Marry a Millionaire (1953) en The Seven Year Itch (1955) kunnen bezocht worden. Daarnaast zal er een opgepoetste versie van The Misfits tijdens het retrospectief vertoond worden, die daarna in andere Engelse bioscopen in roulatie zal gaan.

Er zullen ook andere programma onderdelen zijn, zoals studiedagen genaamd Marilyn Monroe Study Day: Understanding a Cultural Phenomenon. Hierin wordt gekeken naar Marilyn Monroe' s leven, stijl, iconische status en carrière door kenners als Sarah Churchwell, die een biografie schreef over de actrice.

Het retrospectief start op 1 juni en loopt 30 juni af. Kijk hier voor meer informatie over het Marilyn Monroe season in Londen.



NieuwsFilm

meest populair