Joss Whedon zet punt achter Twitter-account

De 'Avengers: Age of Ultron'-regisseur verdween onverhoeds als sneeuw voor de zon.

Nu de nieuwste en succesvolle Marvel film Avengers: Age of Ultron uitgekomen is, lijkt regisseur Joss Whedon voorlopig klaar te zijn met de stripboeken franchise. Op het eerste gezicht deed de beëindiging zich aan omdat hij naar rust hunkerde. Enkele interviews van de afgelopen tijd geven doch aan dat de 50-jarige man een tikkeltje in de clinch lag met Marvel vanwege zijn laatste project. Zo wilde de één meer karakters aan de film toevoegen en de ander weer niet. Uiteindelijk moest hij beslissingen maken waar hij niet helemaal over te spreken was. Entertainment News heeft bij dezen bevestigd dat de beste man, naast Marvel, ook een streep onder zijn Twitter-account heeft gezet.

Het gebeuren kwam vrij onverwachts. Whedons laatste bericht luidde ronduit: "Bedankt aan alle mensen hier die zo vriendelijk, grappig en inspirerend waren." Roddelpraatjes vermelden dat hij de sociale site achter zich wilde laten vanwege de vele kritiek die hij ontving rondom Scarlett Johanssons Marvel personage, Black Widow. De bedenker van Firefly was daarentegen nooit echt een liefhebber van de website geweest. Dit onthulde hij begin dit jaar aan Entertainment Weekly.

[i]"Ik schreef me zes maanden geleden in, nadrukkelijk om Much Ado About Nothing van de grond te krijgen. Ik dacht dat die film alle hulp kon gebruiken die ik kon vergaren. Het moment dat ik lid werd... Oh god, wat een verantwoordelijkheid. Het is enorm veel werk. Erg leuk, maar het vereist veel concentratie en denkwerk. Ik werk aan een film, ik heb verantwoordelijkheden, en Twitter betaald niet uit. Het is een fascinerend medium, een fascinerend sociaal verschijnsel. Men zegt: "Het is als een drug." Ja, en het is net als een baan. Een andere vorm van kunst. Tenzij ik een script heb waar ik in geloof of een Tweet die opmerkelijk is, kan ik gewoon weglopen en mij op mijn verhalen richten die ik moet volbrengen."



NieuwsFilm

meest populair