Abu Dhabi Film Festival onverwacht afgelast

Festival beleefde acht succesvolle edities, maar krijgt geen vervolg.

Het Abu Dhabi Film Festival is afgelast na acht succesvolle edities. Het nieuws wordt dan ook als uiterst vreemd gezien binnen de filmfestival branche, aangezien dit festival bezig was een belangrijke plek te verwerven binnen het filmfestival circuit.

Volgens de organisatie wordt het festival afgelast om meer focus te kunnen leggen op initiatieven in de toekomst, die Arabische filmmakers en films kunnen helpen. Het Sanad film fund van het festival voor Arabische films blijft namelijk wel bestaan. Ook willen ze ervoor zorgen dat meer films zullen worden opgenomen in Abu Dhabi. Er zijn aantrekkelijke financiële mogelijkheden op dit vlak, de reden dat onder meer de laatste Fast & Furious film en de nieuwe Star Wars voor een deel hier werden opgenomen.

In hun verklaring over het einde van het Abu Dhabi Film Festival benadrukt de organisatie, dat dit het begin vormt van een volgende fase. Er wordt verwacht dat er op korte termijn meer bekend zal worden gemaakt wat die volgende fase zal inhouden.



NieuwsFilm

meest populair