POLL: Films met Nicolas Cage

Van Oscarwinnaar tot blockbuster-held tot B-acteur.

De afgelopen jaren blijkt Oscarwinnaar Nicolas Cage een figurant van zichzelf. Slechts een enkele keer wist de acteur nog te overtuigen. Denk aan het drama Joe en in zekere zin Drive Angry 3D. Verder duikt hij op in films waarvoor hij waarschijnlijk goed geld krijgt. De acteur kampt namelijk met forse belastingschulden. Jarenlang was Cage echter een gewild persoon in uiteenlopende titels. Voldoende munitie voor de POLL van deze week.

Zijn grootse succes boekte Cage in Mike Figgis' drama Leaving Las Vegas uit 1995. De acteur won voor zijn rol als Ben Sanderson een Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol. In 2003 werd hij opnieuw genomineerd, maar greep naast het beeldje. In dat jaar werd hij genomineerd voor zijn hoofdrol in Adaptation.. Financieel gezien presteerde de live-action film National Treasure: Book of Secrets het sterkst. Het is nog altijd gissen waarom het derde deel nog steeds niet is gemaakt.

Andere grote blockbusters van Cage zijn The Rock, Con Air, Face/Off, Gone in 60 Seconds en Knowing. Hieronder een overzicht van Nic Cage's live-action films. Aan jou de keuze!

Succes met stemmen

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair