Featured

Alles over 'Project T'

Mysterieus en origineel project van Disney.

door Jim Pedd op 18.05.2015 om 10:19 in Featured
Komende donderdag komt de film Project T uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 21 mei in première.

Project T


Duur: 130 minutenGenre Actie, Avontuur, MysterieBudget: 190 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieBrad BirdScenario Damon Lindelof, Brad Bird e.a.Brittany Robertson Casey NewtonGeorge Clooney Frank WalkerHugh Laurie David NixKathryn Hahn UrsulaJudy Greer Mom
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Voormalig wonderkind Frank (Clooney), getekend door teleurstelling, en Casey (Robertson), een pientere, optimistische tiener die barst van de wetenschappelijke nieuwsgierigheid, delen hetzelfde lot. Samen gaan ze op een gevaarlijke missie om de geheimen te onthullen van een mysterieuze plek die zich in een andere dimensie bevindt, en alleen bekend staat als Tomorrowland. Na wat ze daar moeten doen zal de wereld, en zijzelf, nooit meer hetzelfde zijn.

De geheimzinnige productie

In juni 2011 tekende Damon Lindelof bij Disney om een mysterieus nieuw project te maken. Een jaar later werd Brad Bird ingehuurd voor de regie en nog wat later werden de eerste castleden al gevonden: George Clooney en Hugh Laurie. Vervolgens kwam de promotiecampagne voor de film langzaam op gang.

In januari 2013 werd bekend gemaakt dat de film onder de werktitel 1952 gemaakt zou worden. Brad Bird plaatste op Twitter een foto van een kartonnen doos met daarop het label 1952, die afkomstig zou zijn uit de Walt Disney Imagineering unit. Daarin lagen archieffoto's, filmrolletjes, enveloppen, een plaat en andere zaken. Het gevolg: veel speculatie over de precieze doel van het project.

Eerste reacties

De ontvangst van Project T is tot dusverre redelijk gemengd. Een blik op RottenTomatoes leert dat 5 van de 15 tot dusverre getelde recensies negatief waren. Daarmee staat de film op 67%. Justin Chang van Variety stelt dat de film, ondanks visuele pracht en praal en een in eerste instantie interessant verhaal, vrij hol voelt. Todd McCarthy van Hollywood Reporter is positiever en concludeert: "Walt zou zijn goedkeuring gegeven hebben."

Box office prestaties

Met Avengers: Age of Ultron en Mad Max: Fury Road in de bioscoop is de concurrentie voor Project T groot. De vraag is dan ook of Disney zijn grote investering van 190 miljoen dollar terug gaat verdienen. De voorspellingen zijn in elk geval goed. Vooral het feit dat Brad Bird de film regisseerde en dankzij de hoofdrollen voor Brittany Robertson en George Clooney een breed publiek kan aanspreken, zorgen daarvoor.

In de Verenigde Staten zou de film in zijn openingsweekend 47 miljoen dollar verdienen. En in de weken daarna zou nog eens bijna 100 miljoen dollar opgehaald worden. Mocht dat gebeuren, is de film in elk geval in de VS een groot succes. Dan is het nog wachten op internationale verdiensten, waarvoor de voorspellingen zoals altijd uiteen lopen. Voorspeld wordt een verdienste tussen de 300 en 500 miljoen dollar.

Trivia

Om enige associaties met het festival Tomorrowland te vermijden, werd de film in Nederland Project T genoemd. Brad Bird was de eerste keus voor de regie van Star Wars: The Force Awakens, maar weigerde om deze film te kunnen maken. Gebaseerd op het themadeel Tomorrowland, dat in Disney Land staat.

•


•


•
22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

brawljeff

Avatar

Over de trivia: volgens mij is de film gebaseerd op een themaland in het pretpark en niet zo zeer op een attractie. Wel is de attractie Space Mountain te zien in de trailer.

Jim

Avatar

brawljeff "Over de trivia: volgens mij is de film gebaseerd op een themaland in het pretpark en niet zo zeer op een attractie. Wel is de attractie Space Mountain te zien in de trailer."

Dank! Ik heb het aangepast.

Goov25

Avatar

Eh Jim? Check de trailer ook even, die is van Mad Max Smiley face

adofmirosch

Avatar

Kan altijd genieten van dit soort films, ben aleen nog aan twijfelen naar welke film ik deze week ga.
Tomorrowland of mad Maxx.

brawljeff

Avatar

airbender "Budget is 190 miljoen!? De Lone Ranger van dit jaar?"


Ik denk dat science fiction/young adult op dit moment veel populairdere genres zijn dan de western, dus ik verwacht geen grote flop.

brawljeff

Avatar

airbender "Je verwacht een kleine flop? :P"


Verwacht niet zo'n groot succes dat dit de nieuwe grote franchise wordt nee. Weet ook niet of dat zozeer de bedoeling van de makers is hoor. We gaan het zien!

patrick_h

Avatar

Sci-Fi? Heb ik iets gemist in MMFR?

Jim

Avatar

Goov25 "Eh Jim? Check de trailer ook even, die is van Mad Max Smiley face"


O+

brawljeff

Avatar

Sci-Fi is altijd een lastige stempel geweest. Gravity is eigenlijk ook geen sci-fi omdat de technologie in de film allemaal al bestaat. Maar hoe moet je het anders noemen?

Post-apocalyptic zou ik overigens niet altijd verbinden aan sci-fi hoor: Mad Max, I Am Legend, The Road etc.

Mad Max is gewoon een action-adventure film..

DeMuizenkoning

Avatar

Eerst maar eens naar Mad Max, dan misschien naar Project T. Was in het begin erg enthousiast over het project, laatste tijd iets minder maar misschien net nog genoeg om ervoor naar de bioscoop te gaan! Ben benieuwd! Smiley face

Goov25

Avatar

brawljeff "Sci-Fi is altijd een lastige stempel geweest. Gravity is eigenlijk ook geen sci-fi omdat de technologie in de film allemaal al bestaat. Maar hoe moet je het anders noemen?

Post-apocalyptic zou ik overigens niet altijd verbinden aan sci-fi hoor: Mad Max, I Am Legend, The Road etc.

Mad Max is gewoon een action-adventure film.."

Sci-fi is letterlijk idd wetenschaps-fictie, oftewel wetenschap en techniek die (nog) niet bestaat. Maar in de praktijk wordt deze noemer veel breder gebruikt, vaak voor alle films die in de toekomst afspelen (zoals post-apocalyptisch) en voor alle films die zich in de ruimte afspelen (dus ook Gravity).

Muufley

Avatar

airbender "Post-apocalyptic is sci-fi.

Volgens IMDb:
Mad Max: Fury Road: Action | Adventure | Sci-Fi | Thriller
Project T: Action | Adventure | Mystery | Sci-Fi"Bwahahaha, Mad Max is geen Sci-Fi. Komaan zeg. O+

Olrik

Avatar

Kijk hier toch wel naar uit. Ga er zeker heen!

Bilbo

Avatar

Ik ben hier nog steeds vrij benieuwd naar, ondanks de wat vermengde recensies. Het concept spreekt me in ieder geval aan en het wordt eens tijd dat films een wat positievere blik gaan werpen op de toekomst, in plaats van het constant deprimerende "dystopian future"-verhaal.

De score is trouwens gestegen naar 75% op RT T+)

Roeltje

Avatar

Donderdag ga ik hierheen! Smiley face

Roeltje

Avatar

Hou je mondje maar B-)

rebel1984

Avatar

De trailer heeft mijn aandacht wel getrokken. Kijkt vaak heerlijk weg dit soort films. Ik denk dat het voor mij geen bioscoop zal worden al zal het zeker voor Project t een meerwaarde hebben.

NieuwsFilm

meest populair