Salma Hayek en Parker Posey praten over seksisme in Hollywood

De twee deden mee aan aan een discussie in Cannes over de rol van vrouwen in Hollywood.

Salma Hayek en Parker Posey waren in Cannes bij een discussie opgezet door Variety over de rol van vrouwen in Hollywood. Hierbij deden zij een boekje open over het seksisme in de filmindustrie. "Lange tijd dachten ze dat romantische komedies het enige was waar we interessant voor waren,"zei Hayek. "Ze zagen ons niet als krachtige economische macht, wat vreselijk onwetend was."

Het kwam ter sprake hoe weinig van de grote films van het afgelopen jaar door vrouwen zijn geregisseerd en hoe mannen in de filmindustrie nog steeds meer verdienen dan de vrouwen. "De enige films waar vrouwen meer verdienen dan mannen is in de porno-industrie," voegde Hayek toe. "Het is gewoonweg achterhaald."

Parker Posey zei dat ze hield van de films uit de jaren veertig, omdat de vrouwelijke personages daarin driedimensionaal waren en geestig. "Dat zie je vandaag de dag niet vaak in films,"zei ze. "We zijn nu vaak erg mannelijk hoe we worden neergezet. Het is een oorlog."

Ook zei Hayek dat ze veel rollen was misgelopen, omdat de mannelijke hoofdrol vaak goedkeuring mag verlenen over de casting, iets wat vrouwen niet tot zelden hebben. Volgens haar zijn vrouwen opgehouden om naar de film te gaan, omdat hun verhalen niet langer verteld werden en kijken ze die nu op een ander medium, namelijk de televisie.



NieuwsFilm

meest populair