Documentaire Ingrid Bergman goed ontvangen in Cannes

Film heeft al in meerdere landen een distributeur gevonden.

Cannes is niet alleen een festival waar aandacht uitgaat naar de rode loper premières en de daarbij behorende (glamoureuze) feestjes, maar met name een plek waar films een distributeur vinden. Een van de films, die meteen goed verkocht werd aan meerdere landen vormt de documentaire Ingrid Bergman – In Her Own Words dat in première ging als onderdeel van het Cannes Classics programma.

De docu werd gemaakt om stil te staan bij het honderdste geboortejaar van Bergman en is deze week al verkocht aan Italiaanse, Franse, Australische, Japanse en Taiwanese distributeurs. Er zou volgens Variety ook vanuit andere landen al de nodige aandacht hebben gekregen.

Leuke aan de docu zou zijn, dat er een meer persoonlijke blik wordt geworpen op actrice Ingrid Bergman, die de meeste mensen nog niet kennen. Bijzonder zijn de exclusieve privébeelden van Bergman en het gebruik van haar eigen brieven en dagboeken, waardoor haar levensverhaal in haar eigen woorden wordt verteld.

Bergman is dit jaar goed vertegenwoordigd in Cannes. Naast de docu siert haar afbeelding op de officiële Cannes poster en haar dochter Isabella Rossellini is de voorzitter van de Un Certain Regard jury.



NieuwsFilm

meest populair