Eerste editie Amsterdam Spanish Film Festival

Festival wordt in mei gehouden en reist door naar Den Haag en Utrecht.

De eerste editie van het Amsterdam Spanish Film Festival zal van 27 tot en met 31 mei worden gehouden, waarna het festival in juni door zal reizen naar Den Haag en Utrecht. Op het festival zal een combinatie van Spaanse mainstream en onafhankelijke producties te zien zijn, evenals een aantal Spaanstalige producties uit Zuid - Amerika.

Het festival zal openen met La Isla Mínima, een film die bij de Goya Awards met prijzen werd overladen. Hij ontving bij deze Spaanse Oscars maar liefst tien prijzen. Daarnaast zal Vivir es fácil con los ojos cerrados worden vertoond, bijgewoond door actrice uit de film Natalia de Molina. Zij wordt gezien als een van de grote Spaanse talenten en behoorde dit jaar tot de Shooting Stars op het Berlijn Filmfestival. Er zullen nog meer acteurs en regisseurs bij het festival aanwezig zijn. Zo komen actrice Marta Etura en regisseur Alejo Flah om Easy Sex, bad movies te introduceren, dat geselecteerd was voor het Malaga Filmfestival en is Nerea Barros te gast, die de Goya ontving voor beste nieuwe actrice van 2015.

Een bijzonder programmaonderdeel zal Spanish Cinema without Fear vormen. Hier zijn onconventionele Spaanse films te zien, waarvan de makers het lef hadden om te experimenteren. Onder meer de noir thriller Magical Girl van Carlos Vermut is hiervoor geselecteerd. Als afsluiter van het festival is er de ASFF Surprise Closing Film die belooft de avontuurlijke filmbezoeker te belonen.

Het festival wordt gehouden in Pathé Tuschinski en Eye in Amsterdam. Naast films zal er ook op andere manieren een Spaans sfeertje worden gecreëerd met wijn, hapjes en muziek. Kijk hier voor meer informatie.



NieuwsFilm

meest populair