Simon Pegg verontschuldigt zich voor Sci-Fi opmerking

Naar zijn mening wordt het genre te dom en is er geen ruimte meer voor volwassenen.

Sciencefiction fans kregen de schrik van hun leven toen acteur Simon Pegg (die meestal geassocieerd wordt met het genre) plotseling hevige kritiek onthulde over de films van tegenwoordig. De 45-jarige Star Trek-acteur sprak uit tegenover Radio Times en deed dit als volgt.

"Het spreekt vanzelf dat ik een beruchte liefhebber ben van sciencefiction en ander genre cinema. Maar iets in mij kijkt naar de hedendaagse samenleving en vindt dat onze smaak kinderachtiger geworden is. Stripboeken, superhelden... Volwassenen kijken hiernaar en nemen het bloedserieus! Op een bepaalde manier maakt het alles dommer. Het neemt namelijk onze focus weg van echte problemen. Soms heb ik het gevoel dat ik volwassene dingen mis. Een dag geleden dacht ik werkelijk dat ik afstand zou nemen van het nerd gebeuren. Ik ben een boegbeeld geworden voor deze generatie en dat is niet noodzakelijk iets dat ik graag wil zijn. Ik zou ook graag op een serieuze manier willen acteren."

Pegg's uitlating creëerde een oproer op kleine schaal. Via zijn persoonlijke website heeft hij nu getracht rust in de wanorde te scheppen. Hij biecht vervolgens op Ex Machina en Mad Max: Fury Road gezien te hebben, waar hij van onder de indruk was. In een gedetailleerde toelichting verklaart hij bang te zijn voor het spektakel in films, omdat die vertoningen de creatieve prioriteiten belichamen, en daarom films minder uitdagend zouden maken.

Hij eindigde in ieder geval optimistisch: "Ik houd van sciencefiction en fantasie en vind het niet allemaal kinderachtig. Ik denk niet dat het allemaal door overheersende krachten wordt voortgebracht om de controle te behouden. Ik ben nog steeds een nerd en er trots op."

Vermoedelijk werkte hij daarna verder aan het scenario van de nieuwste Star Trek film, zoals hij zelf vermeldde. De door hem gekozen titel? Star Trek Beyond.



NieuwsFilm

meest populair