'Star Trek 3' wordt minder Star Trek-achtig

Paramount wil een breed publiek trekken.

In een uitgebreid interview met The Guardian onthulde Simon Pegg behoorlijk wat details rond Star Trek Beyond. Hij ging in op de reden waarom Paramount en Roberto Orci uiteindelijk niet samen verder gingen en vertelde over de aantrekkingskracht van de franchise.

”Ze hadden een scenario voor Star Trek, dat voor hen niet echt werkte,” vertelde Pegg over het script dat Orci, die de film oorspronkelijk zou regisseren, schreef. Hij werd van het project gehaald en vervangen door Justin Lin. ”Ik denk dat de studio bang was dat het allemaal te Star Trek-achtig werd.”

Wat dat precies inhoudt? De studio wil dat films in de franchise een groter publiek gaan trekken. ”Denk maar aan Avengers Assemble, dat is echt een nerd-film, comic-achtig en verkeert naar verluidt in een niche. Maar verdiende alsnog 1,5 miljard dollar. Star Trek Into Darkness haalde een half miljard op, wat nog steeds geweldig is. Maar volgens de studio zijn er dan nog mensen, die 1 miljard dollar waard zijn, die niet naar de franchise gaan. En men wil weten waarom.”

Dat leidt volgens Pegg tot een heel ander soort film. ”Een western of een thriller of een overvalfilm, die bevolkt wordt door Star Trek personages. Dan is het geheel aantrekkelijker voor een breder publiek.”

De opnames van Star Trek Beyond zullen een dezer maanden van start gaan. De releasedatum is geprikt op 8 juli 2016.



NieuwsFilm

meest populair