Blu-Ray Review: Wolves

De toekomstige Aquaman Jason Momoa als harige weerwolf.


Regie: David Hayter | Cast: Lucas Till (Cayden Richards), Jason Momoa (Connor), Merrit Patterson (Angelina Timmins), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Bioscooprelease: 8 januari 2015 | FilmTotaal recensie: Wolves

Jason Momoa debuteerde in 1999 als acteur in de serie Baywatch Hawaii. Via Stargate Atlantis belandde hij als Khal Drogo in tien afleveringen van de HBO-serie Game of Thrones en niet veel later pakte hij de titelrol in de flop Conan the Barbarian. Daarna volgden wat bedenkelijke titels en Momoa's carrière leek in het diepe te vallen. Hij krijgt komende jaren echter alle mogelijkheid geboden om er nog iets van te maken. Hij vervult namelijk de rol van Aquaman in de reeks superheldenfilms van DC/Warner Bros.

Het is te hopen dat hij een betere prestatie neerzet dan in het onlangs op Blu-Ray verschenen Wolves. De weerwolvenfilm, ook met Lucas Till (X-Men: Apocalypse) en Merritt Patterson (Ravenswood), is namelijk niet de meest hoogstaande productie. De film van debuterend regisseur David Hayter werd behoorlijk gekraakt. Opvallend genoeg kreeg Wolves in Nederland een nog redelijk grote release, terwijl de film in andere landen gelijk naar het schap verdween. Dutch Filmworks bracht de film onlangs uit op Blu-Ray.

Synopsis

Cayden Richards krijgt de schrik van zijn leven als hij zijn beide ouders thuis vermoord aantreft. Erger nog; hij lijkt het zelf te hebben gedaan. Als weerwolf! Cayden vlucht en ontmoet onderweg Wild Joe, die ziet wat Cayden echt is en hem naar Lupine Ridge stuurt. Daar ontdekt de jongen dat hij afstamt van de weerwolven die het hele plaatsje bevolken. Lang heeft Cayden niet om dat te verwerken; terwijl hij werk vind bij een brave boer en verliefd wordt op barmeisje Angelina krijgt hij de boosaardige clan van weerwolvenleider Connor achter zich aan..


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Wolves flink "rotten" met 25 procent, na twintig recensies. De IMDb noteert een 5,2 bij ruim drieduizend stemmen. Eén bezoeker van FilmTotaal beoordeelde de actie-/horrorfilm, met een 9,0 (Stem zelf). Fabian Melchers gaf de film twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Over tien jaar is dit een grootse cultfilm, kan niet anders. Waarom? Het zijn mannen die veranderen in wolven met superpowers, dat vergat ik nog even, en dan gaan ze vechten, hoe geweldig is dat! Wat een film. - Mark

Box Office

Het productiebudget van Wolves bedroeg zo'n $18 miljoen. In de States draaide de film slechts beperkt en haalde zo'n $12 duizend op in twaalf theaters. In de rest van de wereld kreeg de film vermoedelijk geen bioscooprelease, op een paar landen na. In Zuid-Korea vergaarde de film nog zo'n twee ton in dollars en in ons eigen landje kwam het tot "maar liefst" een ton in dollars.


Film: Wolves | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8715664114513 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Wolves zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gebruik gemaakt van de filmposter.

Beeld & geluid

Aangezien de film zich veelal in het donker afspeelt, is het bij deze High Definition-uitgave van belang dat de details in de donkere scènes overeind blijven. Dit is slechts beperkt gelukt, aangezien het beeld redelijk flets lijkt in de donkere scènes. Daar waar het beeld dit niet heeft, verdwijnen de details in het zwart. Tevens barst het van de kleurfilters, waardoor de kleur moeilijk te beoordelen valt. Desondanks is het een redelijk transfer, met een verder prima geluidstrack.

Extra's

Dutch Filmworks heeft het nagelaten om wat extra's toe te voegen aan de schijf. Waarschijnlijk zijn deze er ook niet of beperkt, aangezien ze online ook niet te vinden zijn. Toch had een featurette over de make-up niet misstaan.

Vooral voor liefhebbers van weerwolvenfilms; op een zeer basic Blu-Ray uitgave

Ben je dol op weerwolvenfilms dan kun je je met deze prent waarschijnlijk nog best vermaken. Het niveau is echter te laag om ook maar enigszins in aanmerking te komen voor een bioscooprelease, al zullen de namen er waarschijnlijk wel voor zorgen dat de film via 'de videotheek' nog voldoende bekeken zal worden. Momoa zien we volgend jaar voor de eerste keer als Aquaman in Batman v Superman: Dawn of Justice, om vervolgens op te duiken in de Justice Leaque-tweeluik en zijn eigen Aquaman (2018).

Deze Blu-Ray uitgave is in alle opzichten erg basic. Beeld en geluid zijn gemiddeld en er zijn geen extra's te bekijken. Hieronder een clip uit Wolves:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair