Algemeen

Fox werkt aan reboot 'The League of Extraordinary Gentlemen'

De literaire melting pod mag het opnieuw proberen op het witte doek.

door Jim Pedd op 27.05.2015 om 18:39 in Algemeen
Tracking Board meldt dat 20th Century Fox werkt aan een reboot van de League of Extraordinary Gentlemen. De literaire melting pod moet geproduceerd worden door John Davis, die op dit moment zoekt naar een regisseur. De intentie is uiteraard om de comics van Alan Moore en Kevin O’Neill te veranderen in een franchise.

Centraal staat een groep Victoriaanse literaire personages, waaronder Allan Quartermain, Capain Nemo, de Invisible Man, Dr. Jekyll en Mr. Hyde en Mina Harker. Zij worden bij elkaar gebracht door de Britse regering om een geplande oorlog van slechteriken Fu Manchu en Professor Moriarty tegen te houden. In latere comics verschenen ook verhaalelementen van War of the Worlds, werken van H.P. Lovecraft en de Harry Potter-franchise.

In 2003 verscheen de eerste verfilming van de comic, waarin Sean Connery te zien was. De verfilming was echter compleet anders dan het bronmateriaal, en dat leidde tot de antagonistische relatie tussen Alan Moore en Hollywood, die nog altijd voortduurt.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

De 2003 versie is gewoon een vermakelijke film, maar naar wat onderzoek over de comic serie had het Veel beter gekund.
Kijk ernaar uit als het maar geen universum wordt met aldoor weer een opbouw als de aankomende monster franchise.

Nielsgibby10

Avatar

Ah waarom ook niet. Alsof ik nog hoop heb voor Hollywood.

jaime91

Avatar

adofmirosch "De 2003 versie is gewoon een vermakelijke film, maar naar wat onderzoek over de comic serie had het Veel beter gekund.
Kijk ernaar uit als het maar geen universum wordt met aldoor weer een opbouw als de aankomende monster franchise."


Ben ik met je eens. Ik vind het ook een vermakelijke film, maar mensen die hem helemaal niks vinden kan ik ook begrijpen. En inderdaad, ondanks dat ik de film aardig vind, kunnen ze daar nog iets veel beters van maken. Het zijn allemaal fantastische legendarische personages in 1 film, daar kan je iets geweldigs van maken. Hopelijk gaan ze dat nu ook doen.

johnwayne

Avatar

Ik vind dit echt een verschrikkelijke film, die heel onevenwichtig in elkaar zit. Jammer dat dit de laatste film is van Connery, die een betere afscheidsfilm verdient.
Een reboot kan in dit geval alleen maar beter uitvallen, desondanks komen mij de comic-verfilmingen nu langzamerhand een beetje de strot uit.

Frietgezicht

Avatar

Connery alweer 12 jaar geleden voor het laatste in een nieuwe film gezien,dat is nog wat mij weer ff aangrijpt bij zo'n artikel. Wat vliegt de tijd en wat is het ontzettend jammer.

michaelbay

Avatar

Ben ik de enige die het woord 'antagonistische' heeft moeten googelen?
beetje chick doen om zo'n woord te gebruiken vind ik ;P

verder vond ik het echt een vette actiefilm die op het laatst alleen wel een beetje te overdreven werd.

starbass

Avatar

Ik blijf erbij dat het nep voelt om al die characters bij elkaar te zetten. De eerste film was een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

Penny dreadful heeft hetzelfde probleem, eigenlijk zijn alleen de afleveringen leuk waarbij Vanessa Eves centraal staat (dus het tweede seizoen is beter tot nu toe).

adofmirosch

Avatar

starbass "Ik blijf erbij dat het nep voelt om al die characters bij elkaar te zetten. De eerste film was een van de slechtste films die ik ooit heb gezien."


Hebje wel fantasie!
Tuurlijk is het nep maar het is toch tof om Veel legendarische boek figuren bij elkaar te zien in een actie film.
Dat maakt penny dreadful ook een genot om naar te kijken

benjamin

Avatar

Normaal ben ik geen fan van reboots maar hier heb ik op zich minder tegen - origineel is een slechte film maar wel eentje die goed bronmateriaal lijkt te hebben (heb het niet gelezen maar Alan Moore is wel een geprezen naam) waar iets uit te halen zou moeten zijn.

JamesBond

Avatar

Ik heb alleen nooit begrepen wat Dorian Gray in deze film te zoeken heeft…

benjamin

Avatar

JamesBond "Ik heb alleen nooit begrepen wat Dorian Gray in deze film te zoeken heeft…"
Dorian Gray just likes being in pictures. :P

JamesBond

Avatar

benjamin "Dorian Gray just likes being in pictures. :P"


That pun though :D

Maar ik vraag me dat wel serieus af aangezien hij aan het einde van het boek doodging Wel een fantastisch boek trouwens!

Joslyn

Avatar

Alan Moores graphic novel is misschien wel moeilijker te verfilmen als Watchmen. De eerste film is echt ontzettend slecht. Alleen maar gemaakt omdat het leuk is al die karakters bij elkaar in een film te gooien en dat stripfilms populair begonnen te worden. Een reboot zie ik absoluut niet zitten. De diepgang en spannende en absurde plotlijnen zijn niet begrijpelijk in een film te stoppen.

Ed Crane

Avatar

Joslyn "Alan Moores graphic novel is misschien wel moeilijker te verfilmen als Watchmen. De eerste film is echt ontzettend slecht. Alleen maar gemaakt omdat het leuk is al die karakters bij elkaar in een film te gooien en dat stripfilms populair begonnen te worden. Een reboot zie ik absoluut niet zitten. De diepgang en spannende en absurde plotlijnen zijn niet begrijpelijk in een film te stoppen."


En dan was de plot van de film ook nog eens totaal anders dan de strip en ook waren het nog niet eens allemaal dezelfde karakters. En het nettoresultaat voor Alan Moore, die al geen verfilming wilde, was dat er naar aanleiding van de film weer zo'n "Frozen is op mijn boek gebaseerd!"-figuur opstand die Alan Moore aanklaagde...

Overigens lijken deze strips, in ieder geval de eerste twee delen, me kijkend naar ander werk van Moore juist eigenlijk nog best aardig te verfilmen, maar je hebt er eigenlijk niet zo veel aan. Zeker niet nu het superheldengenre al zoveel films per jaar kent.

nieuwslaatste nieuws

meest populair