Fox werkt aan reboot 'The League of Extraordinary Gentlemen'

De literaire melting pod mag het opnieuw proberen op het witte doek.

Tracking Board meldt dat 20th Century Fox werkt aan een reboot van de League of Extraordinary Gentlemen. De literaire melting pod moet geproduceerd worden door John Davis, die op dit moment zoekt naar een regisseur. De intentie is uiteraard om de comics van Alan Moore en Kevin O’Neill te veranderen in een franchise.

Centraal staat een groep Victoriaanse literaire personages, waaronder Allan Quartermain, Capain Nemo, de Invisible Man, Dr. Jekyll en Mr. Hyde en Mina Harker. Zij worden bij elkaar gebracht door de Britse regering om een geplande oorlog van slechteriken Fu Manchu en Professor Moriarty tegen te houden. In latere comics verschenen ook verhaalelementen van War of the Worlds, werken van H.P. Lovecraft en de Harry Potter-franchise.

In 2003 verscheen de eerste verfilming van de comic, waarin Sean Connery te zien was. De verfilming was echter compleet anders dan het bronmateriaal, en dat leidde tot de antagonistische relatie tussen Alan Moore en Hollywood, die nog altijd voortduurt.



NieuwsFilm

meest populair