Algemeen

Game Over voor 'TRON 3'

Vervolg lijkt te lijden onder matige prestaties Walt Disneys 'Tomorrowland'.

door Bram de Groot op 30.05.2015 om 13:15 in Algemeen
Afgelopen maand werd nog gemeld dat de acteurs Garrett Hedlund en Olivia Wilde terug zouden keren voor het vervolg op TRON: Legacy (2010), het moderne vervolg op de sci-fi cultfilm TRON uit 1982. Nu weet The Hollywood Reporter dat Walt Disney het project in de ijskast heeft gezet...

Update: ben jij het niet eens met dit besluit? E is een petitie gestart, met dank aan FTer YankeeWaRRiaH.

Ondanks dat TRON: Legacy nog een nette $400,0 miljoen opleverde aan de wereldwijde bioscoopkassa, was dit toch wat mager. Nu het nieuwste sci-fi spektakel Tomorrowland van Brad Bird het niet bepaald goed doet, lijkt het Huis van de Muis zich te bedenken en te willen kijken wat ze willen met het sci-fi genre.

Voor TRON 3, die naar verluidt de subtitel Ascension zou krijgen, zou ook regisseur Joseph Kosinski (Oblivion) terugkeren en de opnamestart stond gepland voor eind oktober dit jaar. Over het plot was nog niets bekend, wel zou Kosinski een rol in gedachte hebben gehad voor Jared Leto (Dallas Buyers Club, Suicide Squad).

Hieronder de scène 'Sam vs. Rinzler' uit TRON: Legacy:


31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

David1

Avatar

Jammer. Ik had graag een vervolg willen zien.

YOLO

Avatar

David1 "Jammer. Ik had graag een vervolg willen zien."

Ik ook.
Heel erg jammer.

M0vieFreak

Avatar

Hier word ik echt zo boos over! :( De vorige was heel goed en keek erg uit naar de film. Disney heeft meerdere malen bewezen dat ze alleen aan geld denken. Ze promoten sommige films ook niet goed en krijgen mensen een andere beeld van de film. Denk maar aan Prince of Persia: The Sands of Time, The Sorcerer's Apprentice, John Carter, The Lone Ranger, allemaal grote producties maar niet de 100miljoen domestic gehaald terwijl de films wel goed waren. De opbrengst van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides vonden ze niet eens genoeg.

Ze willen zo graag een deel 2, 3 enz maken en willen dat de films erg veel gaan opbrengen. Als je kijkt naar de wereldwijde opbrengsten van de films die ik heb opgenoemd zie je dat ze wel redelijk hebben gedaan en wel een vervolg verdienen, maar Disney denkt alleen aan meer geld en besteed de geld niet aan een vervolg die hun zien als een flop en proberen ze met een nieuwe film zoals Tomorrowland. En als dat minder doet dan verwacht gaan ze ook meteen stoppen met Tron 3? Deel 2 deed het best goed 175mil domestic en gaan ze er toch niet mee verder. :|

Ik hoop dat ze toch door gaan met deel 3 en verdergaan met het maken van dit soort films en ze goed promoten want de bovengenoemde films waren wel goede films.

DeMuizenkoning

Avatar

Eens met M0viefreak wat betreft het promoten van films, toch wel typisch dat zo een bedrijf zo te werk gaat. Verder kan ik het wel begrijpen; 'Tomorrowland' was een mooie film, maar qua verhaal zat het niet altijd even goed in elkaar, voor de laatste Tron film telt hetzelfde. Zag er allemaal erg mooi en spectaculair uit maar meer dan dat was het voor mij in ieder geval niet. Is sowieso een beetje het geval met Joseph Kosinski, veel mooie beelden en special effects maar daar houdt het ook op. Vind het jammer dat de film er nu niet komt, hopelijk later nog eens, maar vind het ook geen ramp.

YankeeWaRRiaH

Avatar

Er is reeds een petitie om Tron 3 te laten doorgaan... Dit zal misschien niet veel helpen, maar ik heb alvast getekend...

benjamin

Avatar

Ik ben het wat eens met DeMuizenkoning: Tron Legacy had enkele visueel aardige dingen en de soundtrack was goed, maar nadat ze de eerste scènes in The Grid met veel spektakel hadden getoond was het beste er precies van af. En als de inspiratie al op was bij deel twee denk ik niet dat het ontbreken van deel drie echt zo'n groot gemis is.

Ed Crane

Avatar

Ik vond het anders een heerlijke audiovisuele trip, coole en strakke designs, lekker psychedelisch, goede soundtrack etc. Had'm meteen op BluRay gekocht. Jammer dat Tron 3 nu geschrapt wordt, maar dat we wel drie MCU-films of zo per jaar krijgen.

YOLO

Avatar

benjamin "En als de inspiratie al op was bij deel twee denk ik niet dat het ontbreken van deel drie echt zo'n groot gemis is."
Aan de andere kant kan een deel 3 ook een redeemer zijn. Laatst nog was er bij AMC Movietalk nog discussies over welke film wel een sequel verdienen en andere niet. Kijk ik hier op FT (oké kleine doelgroep :P) dan merk ik dat men ziet te springen op Bumblebee the Movie e.v.a. Transformers films. En Airbender heeft met zijn opmerkingt mbt Kosinski dat hij wellicht Fury Road gaat flikken ook een doordenkertje geplaatst. Heeft Fury Road ook een geweldig verhaal. Nee, maar net zoals Tron legacy zag het er wel spectaculair en mooi uit. I'm just saying dat bij andere films (zoals Transformers) helemaal geen inspiratie meer is, maar bij Tron kan dat nog echt wel.

Steve-O

Avatar

Ed Crane "Ik vond het anders een heerlijke audiovisuele trip, coole en strakke designs, lekker psychedelisch, goede soundtrack etc. Had'm meteen op BluRay gekocht. Jammer dat Tron 3 nu geschrapt wordt, maar dat we wel drie MCU-films of zo per jaar krijgen."

Vind ik ook... Hopelijk krijgen we Tron 3 eerder dan de achtentwintig jaar die er tussen de eerste en Legacy zat. Al zou dat qua ontwikkelingen in de technologie wel interessant zijn om te zien ;)

Ed Crane

Avatar

Steve-O "Al zou dat qua ontwikkelingen in de technologie wel interessant zijn om te zien ;)"


Ja dat wel. Dat was ook een leuk verschil tussen deel 1 en 2.

kaedir

Avatar

Had Time Warner (Warner Bros) maar Lucasfilm gekocht dan hadden we nu vast een hoogwaardige Star Wars tv serie van HBO, oké beetje off-topic maar ik bedoel dus dat ik me zorgen maak om Star Wars want Disney gaat echt heel slecht om met zijn franchises.

Muufley

Avatar

Spijtige zaak.

dusk

Avatar

M0vieFreak " Disney heeft meerdere malen bewezen dat ze alleen aan geld denken."


Het is en blijft een bedrijf en geen liefdadigheidsorganisatie he...

Ed Crane

Avatar

dusk "Het is en blijft een bedrijf en geen liefdadigheidsorganisatie he..."


Tuurlijk, maar je hebt filmstudio's die ook graag geld willen verdienen en je hebt Di$n€¥.

adofmirosch

Avatar

Tron is een culturele film, Tron legacy was een goede vermakelijke film die er goed uit zag.
Keek uit naar het 3e deel maar dan dit nieuws echt balen.
Snap die verhouding ook niet met Tomorrowland & Tron.

dusk

Avatar

adofmirosch "Tron is een culturele film, Tron legacy was een goede vermakelijke film die er goed uit zag.
Keek uit naar het 3e deel maar dan dit nieuws echt balen.
Snap die verhouding ook niet met Tomorrowland & Tron."


Wellicht omdat het beide sci-fi films zijn en Disney nu denkt dat als één film in het genre niet aan slaat dit voor alle films het in genre geldt.

michaelbay

Avatar

dusk "Wellicht omdat het beide sci-fi films zijn en Disney nu denkt dat als één film in het genre niet aan slaat dit voor alle films het in genre geldt."


haha, wat is star wars dan...?

Roeltje

Avatar

michaelbay "haha, wat is star wars dan...?"


Fantasy.

dusk

Avatar

michaelbay "haha, wat is star wars dan...?"


Een immens populaire filmreeks en geen origineel concept zoals Tomorrowland.

SunChaser

Avatar

Tommmorowland is ook gen origineel concept, het is een amusementparkride

Muufley

Avatar

michaelbay "haha, wat is star wars dan...?"


Fantasy in een ruimte setting. Bedoel je science fiction, kijk dan naar Star Trek.

Ed Crane

Avatar

Muufley "Fantasy in een ruimte setting. Bedoel je science fiction, kijk dan naar Star Trek."


Dan is Star Trek ook fantasy in een ruimtesetting.

ridjieddo

Avatar

Ed Crane "Dan is Star Trek ook fantasy in een ruimtesetting."


+1

JamesBond

Avatar

michaelbay "haha, wat is star wars dan...?"


Fantasy / Space opera

dawgrule

Avatar

M0vieFreak "Disney heeft meerdere malen bewezen dat ze alleen aan geld denken. "


Joh.
Dat is vaak zo met bedrijven & ondernemingen

lordmistery

Avatar

Erg jammer dit!Tron Legacy was een erg leuke film die mooi gemaakt was met een goed verhaal. Jammer vooral dat deze film moet lijden onder het matig ontvangen Tomorrowland. ( wat best een vermakelijke film was.)Ik keek heel erg uit naar Tron 3 - maar helaas.

En eigenlijk hadden ze beter kunnen zeggen Tron 2 is een remake , en had je tomorrowland niet moeten doen zodat Tron 3 wel gewoon kon doorgaan.

Darthmar

Avatar

Tron Legacy voldeed ook niet aan de verwachtingen. De film maakte wel winst maar niet veel. Er wordt over het algemeen uit gegaan dat een film 2x zijn budget moet binnen halen om break-even te draaiden. Dat komt door aflossingen leningen (+rente) aan investeerders, reclamecampagnes en andere kosten (rechten voor muziek ect ect).

TheBigCheese

Avatar

"I kept dreaming of a world I thought I'd never see. And then, one day..." Teken de Tron 3 petitie. Ik heb het gedaan en met mij nu al 10.933 in 3 dagen!! Tron Legacy heeft $400,062,762 opgeleverd met een budget van $170,000,000. Come on Disney, dat zou toch moeten uitnodigen tot een derde deel. ;)

TheBigCheese

Avatar

Darthmar "Tron Legacy voldeed ook niet aan de verwachtingen. De film maakte wel winst maar niet veel. Er wordt over het algemeen uit gegaan dat een film 2x zijn budget moet binnen halen om break-even te draaiden. Dat komt door aflossingen leningen (+rente) aan investeerders, reclamecampagnes en andere kosten (rechten voor muziek ect ect)."

Dat heeft de film ook gedaan. Tron Legacy Box Office Mojo Maar je hebt wel gelijk over de Marketing Campagnes en productie kosten.

SunChaser

Avatar

Darthmar "Tron Legacy voldeed ook niet aan de verwachtingen. De film maakte wel winst maar niet veel. Er wordt over het algemeen uit gegaan dat een film 2x zijn budget moet binnen halen om break-even te draaiden. Dat komt door aflossingen leningen (+rente) aan investeerders, reclamecampagnes en andere kosten (rechten voor muziek ect ect)."
en bioscopen moeten ook iets verdienen

nieuwslaatste nieuws

meest populair