Krijgt Obi-Wan Kenobi een eigen trilogie?

En Han Solo zou spelen in de aankomende Boba Fett-film.

Sinds Disney Lucasfilm op heeft gekocht, is er een hele reeks Star Wars-gerelateerde projecten aangekondigd. Daar horen niet alleen een geheel nieuwe trilogie, die met The Force Awakens ingeluid wordt bij, maar ook zogenaamde Anthology-films. Die komen uit in de jaren dat er geen nieuwe film in de trilogie is en draaien om kleinere delen van het universum.

Zo is er voor 2016 eentje aangekondigd, die laat zien hoe een groep Rebellen de plannen voor de Death Star steelt. In 2018 moet er nog een uitkomen, die zou draaien om Boba Fett. Nu is er een niet alleen over die film nieuws, maar ook over een mogelijke trilogie rond Obi-Wan Kenobi. Zoals gebruikelijk moeten we benadrukken dat onderstaande nieuwtjes met een flinke korrel zout genomen mogen worden.

BOBA FETT
Allereerst het gerucht over de Boba Fett-film. Een maand geleden was er al bericht dat de tweede Anthology-film om de populaire premiejager zou gaan duren. Nu meldt Schmoes Know iets over het mogelijke verhaal van de film. Centraal zou het conflict tussen Boba Fett en Han Solo (Harrison Ford) komen te staan. Verder zou de film zich moeten afspelen tussen Revenge of the Sith en A New Hope.

Door dat verhaal maakt Disney meteen plek voor een hele reeks oude bekenden in de film. SchmoesKnow meldt dat ook Chewbacca (Peter Mayhew), Lando Calrissian (Billy Dee-Williams) en de premiejager Bossk erin voor zouden komen. Of die geruchten daadwerkelijk uitkomen is natuurlijk maar de vraag, maar interessant is het in elk geval wel.

Een regisseur voor de ruimte-western, is er nog niet. Oorspronkelijk zou Josh Trank plaatsnemen op de regiestoel, maar hij vertrok. Nu zijn er namen als Jon Favreau en Matthew Vaughn, die genoemd worden in combinatie met deze film. Het is voorlopig wachten wie het wordt, want de film komt pas in 2018 uit in de bioscopen.

OBI-WAN KENOBI
Dan is er nog een ander gerucht, eveneens afkomstig van Schmoesknow. De website meldt in een ander bericht dat er een complete trilogie zou moeten komen rond Ewan McGregors Obi-Wan Kenobi. Van zijn werk als Obi-Wan wordt vaak gezegd dat het één van de weinige geslaagde delen van de prequel-trilogie is, dus een reeks films rond hem zou geen vreemde keus zijn.

Toch is het allerminst een zekerheid. Disney zou volgens SchmoesKnow enkel nog spelen met het idee voor een aparte trilogie voor Obi-Wan. Er zijn dus geen definitieve plannen, maar wel onderhandelt The Mouse House al met McGregor voor een project. Dat zou dit dan wel eens kunnen zijn. Verder moeten de films op zichzelf komen te staan, maar zou er wel ruimte zijn voor personages als Owen Lars (Joel Edgerton) en Darth Maul (Ray Park) om een rol te spelen.



NieuwsFilm

meest populair