Is Uwe Boll's carrière ten einde?

Hij vroeg via Kickstarter een 'miezerig' bedrag van 50.000 dollar, maar zal zijn doel mogelijkerwijs niet behalen.

In de filmindustrie is de naam Uwe Boll een befaamde. De carrière van de Duitse regisseur is grotendeels gefundeerd door filmtitels die als adaptaties dienst doen van videospellen. House of the Dead was zijn eerste verfilming. Daarna volgden er prenten zoals Alone in the Dark, Far Cry, BloodRayne en het potsierlijke Postal. De beste man produceert de laatste paar jaren vooral low-budget projecten die hijzelf financiert d.m.v. zijn persoonlijke productiebedrijf Boll KG. Voor het maken van Rampage 3: No Mercy trachtte hij echter via crowdfunding zijn startkapitaal te verkrijgen. Tot Boll's woede is dit niet gelukt.

Afgelopen zondag liet hij dan ook zowel Kickstarter als zijn fans weten dat ze zijn rug op konden gaan. In de onderstaande clip, die hijzelf vastgelegd heeft, toont Boll duidelijk gefrustreerd te zijn met het feit dat niemand zijn project steunt. Hij laat dan ook laconiek weten: "Het ziet ernaar uit dat niemand een reet geeft om 'Rampage 3.' Misschien moet ik 'm dan ook maar niet maken."



Zoals de titel aangeeft zou de film een vervolg worden op Rampage uit 2009 en diens continuering Rampage 2: Capital Punishment. Boll was samen met hoofdrolspeler Brendan Fletcher aan het script bezig om de trilogie af te ronden. Het oogt er naar uit dat het Boll niet mee zit de laatste tijd. Men vraagt zich dan ook wel af of dit het einde van Boll's loopbaan is. Zeker na de onderstaande video, die hij later uploadde, zal hij weinig vrienden hebben gemaakt met zijn redevoering waarin hij enkele bekendheden uitjoelt, waaronder George Clooney en Brad Pitt. Ook superheldenfilms, met name die van Marvel, krijgen het hard te verduren.



Voor de mensen die dit als slecht nieuws opvatten: er is nog hoop! Hoewel Boll zijn missie heeft opgegeven staat de Kickstarter-campagne de komende twee dagen nog open. Mocht iemand als de held van Boll willen optreden, klik dan hier en doneer. Zo niet, ook top. Tijdens zijn speech laat Boll immers weten: "Ik heb genoeg geld om golf te spelen tot ik dood ben."



NieuwsFilm

meest populair