Schurk 'Doctor Strange' onthuld

Chiwetel Ejiofor is Baron Mordo, een

Deadline meldt dat Chiwetel Ejiofor de slechterik zal spelen in Marvel-film Doctor Strange. Hij neemt het in de film van regisseur Scott Derrickson op tegen Benedict Cumberbatch, die het titelpersonage speelt. Deadline weet verder ook al wie hij speelt: Baron Mordo.

Mordo verscheen in 1963 voor het eerst in de comics. Hij werd net als Strange opgeleid door The Ancient One (Tilda Swinton), maar besloot zijn meester te verraden en probeerde haar te vermoorden. Het personage zal overigens niet honderd procent slecht worden, meldt Deadline. Hij moet als het ware samengesteld worden op basis van andere personages uit de comics rond Strange.

Het scenario van de film is geschreven door Jon Spaihts en volgt de briljante, maar arrogante neurochirurg Doctor Stephen Strange. Na een gruwelijk auto-ongeluk komt hij erachter dat zijn handen niet de sleutel naar de macht zijn. Hij ontdekt een verborgen wereld van magie en alternatieve dimensies. Naar verluidt speelt de film een belangrijke rol in de opzet van elementen van de strijd tegen Thanos (Josh Brolin).

Doctor Strange gaat op 3 november 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair