Bookmakers: Damien Lewis topfavoriet James Bond

Hij zou een belangrijkere kandidaat zijn dan bijvoorbeeld Idris Elba.

Bookmakers hebben een nieuwe favoriet gevonden voor de rol van James Bond. De verwachting is dat acteur Daniel Craig maximaal nog één film maakt na Spectre en dus wordt er al tijden gespeculeerd over wie de rol over kan nemen. Op de lijst van kandidaten stonden al acteurs als Idris Elba, Tom Hardy, Henry Cavill en Michael Fassbender. Maar nu is ook acteur Damien Lewis (Homeland) een topfavoriet volgens bookmakersbureau William Hill.

De kans dat Lewis de nieuwe 007 wordt, staat bij de bookmaker op 6/4. Daarmee is hij nu topfavoriet voor de rol, waar Elba op 5/2 staat, Hardy op 4/1, Cavill op 5/1 en Fassbender op 7/1. Elba gold in eerste instantie als topfavoriet, maar liet in april weten zichzelf niet als kandidaat te zien. ”Als er ooit een kans bestond dat ik Bond zou worden, is die nu verdwenen,” vertelde Elba tijdens een optreden voor het British Film Institute.

Voorlopig zal er echter nog niemand tekenen voor de rol. Het door Sam Mendes geregisseerde Spectre komt in november uit in de bioscoop. Vermoedelijk horen we daarna pas of Craig nog door gaat als 007, of dat hij nog een film maakt. Het gerucht gaat in elk geval dat de acteur op een hoogtepunt zou willen stoppen en gezien het succes van de vorige Bond-film die hij met Mendes maakte, zou dat wel eens met Spectre het geval kunnen zijn.



NieuwsFilm

meest populair