Alles over 'Minions'

De kleine gele monstertjes van Despicable Me hebben nu hun eigen film.

Komende donderdag komt de film Minions uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 1 juli in première.

Minions


Duur: 104 minutenGenre Animatie, Familie, KomedieBudget: onbekend
...
...
...

Cast & Crew:
RegieKyle Balda, Pierre CoffinScenario Brian LynchPierre Coffin de MinionsSandra Bullock Scarlett OverkillAllison Janney Madge NelsonJon Hamm Herb OverkillMichael Keaton Walter Nelson
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Het verhaal van de Minions begint miljoenen jaren geleden, toen een Minion niet meer was dan een eencellig geel organisme. Door de jaren heen zijn ze geëvolueerd tot hulpjes van de meest verschrikkelijke slechteriken, van T. Rex tot Napoleon. Helaas waren ze niet zo succesvol in het uitvoeren van hun taak en raakten ze werkloos. Eén Minion, genaamd Kevin, heeft een idee: samen met de rebelse Stuart en de schattige Bob gaat hij op zoek naar een nieuwe slechterik om te assisteren. De drie vrienden raken verzeild in een spannend avontuur dat hen naar een geschikte nieuwe meester leidt: 's werelds eerste vrouwelijke superschurk Scarlet Overkill (Bullock). Kevin, Stuart en Bob reizen van het ijskoude Antarctica naar New York City in de jaren '60. Uiteindelijk belandt het vrolijke gele trio in Londen, waar zij hun grootste uitdaging aangaan: het redden van alle Minions.

Oorsprong van de Minions

CEO en oprichter van Illumination Chris Meledandri vertelde dat de Minions niet zomaar een oorsprongsverhaal kregen. "We begonnen niet met het idee hen een eigen film te geven, ze eisten dat," begon hij. "Toen Despicable Me 2 klaar was, kwamen we erachter dat ons team - dat uit honderden van de meest getalenteerde individuen met wie ik ooit heb mogen werken bestaat - niet kon stoppen met het animeren van deze personages."

Vervolgens vroeg men zich vooral af waar de Minions vandaan zouden komen. En hoe ze leefden voordat ze voor Gru aan de slag gingen. "Het is geweldig om de Minions in deze grote wrede wereld te zien, voordat ze bij Gru terecht komen," vertelde scenarist Lynch. "Hij is er in de eerste twee films om hen te beschermen, en is echt een vaderfiguur. Net zoveel als dat de Minions een slechterik willen om leiding te geven aan hen, willen ze ook deel uitmaken van een familie. In deze film hebben ze die nog niet en proberen ze uit te vogelen wat ze echt willen."

Eerste reacties

De ontvangst van Minions is positief. 77% van de critici vindt het volgens RottenTomatoes een goede film. Dat zegt de site op basis van 43 recensies, waarvan er in totaal 33 als positief bestempeld zijn. De film zou erg grappig zijn, maar ook wat onevenwichtig overkomen blijkt uit de consensus.

Box office prestaties

Aangezien voor deze film één van de populairste elementen van de Despicable Me-franchise uitgelicht wordt, gaat men uit van een geweldige box office verdienste. De Minions zouden wel eens goed kunnen zijn voor een opbrengst van 1 miljard dollar, stellen box office experts. In de VS zou het premièreweekend goed zijn voor zo'n 83 miljoen dollar, eindigend uiteindelijk met een opbrengst van zo'n 300 miljoen dollar.

Internationaal moet er ook veel opgehaald worden. Zo is de film al in een aantal landen in première gegaan, waar zo'n 51 miljoen dollar verdiend is tot dusverre. De komende weken komen daar nog veel meer landen bij en wordt een totale verdienste van zo'n 500-600 miljoen dollar verwacht.

Trivia

De eerste teaser van de film was te zien aan het einde van Despicable Me 2, waarin we zagen hoe drie Minions auditie deden voor deze film. Regisseur Pierre Coffin sprak de stemmen van alle 899 Minions in. Leuk detail: Bob heeft Heterochromie, twee verschillende oogkleuren.

•


•

•




NieuwsFilm

meest populair