'After Earth' boosdoener afwezigheid Will Smith in 'Independence Day Resurgence'

En eerste concept-art van de tweede Independence Day-film.

Nadat de titel en synopsis gisteren al werd onthuld zie je hieronder eerste concept-art voor Independence Day Resurgence van Roland Emmerich, de regisseur die ook verantwoordelijk was voor het financieel zeer succesvolle Independence Day uit 1996. Tevens is duidelijk waarom Will Smith niet terugkeert.

Tijdens het speciale Independence Day-event van gisteren ging Emmerich in op de afwezigheid van Smith. Volgens de regisseur zou Smith oorspronkelijk erg positief zijn over een terugkeer als piloot Steven Hiller in Independence Day 2. Er zou een vader-zoon element verwerkt worden, met Jessie Usher als zoon Dylan. Met de terugkeer van Vivica A. Fox als de voormalige stripster Jasmine zou het gezinnetje compleet zijn. En toen was er After Earth...

Emmerich over de situatie, tegenover Cinemablend: "In het begin wilde ik met hem werken en hij was enthousiast. Later bleek hij moe te worden van vervolgfilms en deed een ander science fiction project, ook met een vader-zoon verhaal. Vervolgens stapte hij eruit."

Overigens bleek co-schrijver en producent Dean Devlin niet heel rouwig om de afwezigheid van Smith. Volgens hem zou de film zich dan vooral focussen op de superster. Nu is er ruimte voor de complete terugkerende én nieuwe cast. Emmerich gaf aan dat er wel respectvol met de afwezigheid van Steven Hiller wordt omgegaan: "Hij bestaat nog wel in het universum."

Hieronder de concept-art, dat de binnenkant van de Moon Tug laat zien. Buiten het voertuig is alleen ruimte voor verwoesting, iets waar regisseur Emmerich zijn hand niet voor omdraait. Over een een jaar en een week draait Resurgence in de Nederlandse (3D) bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair