Tom Holland is de nieuwe 'Spider-Man'

En er is al een regisseur gevonden voor zijn eerste solofilm.

Sony Pictures en Marvel Studios hebben na een lang proces eindelijk hun keus gemaakt voor de nieuwe Spider-Man. Niemand minder dan Tom Holland heeft de rol gekregen. Hij is vermoedelijk pas in juli 2017 voor het eerst te zien in het blauw-rode pak van de superheld, in een solofilm die geregisseerd wordt door Jon Watts.

"Het is een grote dag hier bij Sony. Kevin, Amy en hun trams hebben geweldig werk verricht," vertelde Tom Rothman, voorzitter van de Sony Pictures Group. "Het proces bij Marvel is erg grondig en dat is de reden achter hun succes. Ik weet zeker dat het ook bij Spider-Man zo gaat zijn. Ik heb met een reeks opkomende regisseurs gewerkt, en weet zeker dat Jon ooit een superster wordt. Wat Spidey betreft hebben we veel geweldige jonge acteurs gezien, maar Toms screentests waren speciaal. Het begin is in elk geval erg sterk."

"Sony, Marvel, Kevin en ik wisten allemaal dat we een levendige, getalenteerde jonge acteur moesten vinden om een van de bekendste personages van de wereld te belichamem," voegde Amy Pascal daaraan toe. "In Tom hebben we de perfecte acteur gevonden om Spider-Mans verhaal het Marvel filmuniversum in te brengen."

Sony financieert de film, waarvan de productie overzien wordt door Marvels Kevin Feige. De keuze voor een jonge acteur als Holland is gemaakt omdat de studio's een langere tijd willen kijken naar het leven van Peter Parker op de middelbare school. Volgens de geruchten krijgt het personage in elk geval een nieuwe filmtrilogie en zou hij een rolletje krijgen in Captain America: Civil War. Of dat zo is, weten we nog niet.

Wat vinden jullie van Marvels keus voor Holland?



NieuwsFilm

meest populair