Algemeen

Brute posters 'Terminator Genisys'; Schwarzenegger vindt trilogieplannen arrogant

Voorlopig is de ontvangst van de vijfde Terminator-film bedenkelijk...

door Bram de Groot op 26.06.2015 om 09:51 in Algemeen
Ondanks dat in de aftiteling van Terminator Genisys vermeld zou staan dat er een volgend deel gaat komen, is hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger daar nog niet helemaal mee bezig. De eerste recensies voorspelen sowieso niet veel goeds.

Op Rotten Tomatoes staat Genisys voorlopig op 40% (update) na 10 recensies. Toch enigszins opmerkelijk, aangezien Terminator-bedenker James Cameron recentelijk nog lovend was over de volgens hem "derde Terminator-film".

Schwarzenegger zei volgens Cinemablend het volgende over een vervolg op Genisys: "De studio denkt het misschien. Maar ikzelf denk altijd aan één film tegelijkertijd. Voor mij is het belangrijk dat mensen deze film gaan kijken, dat films succesvol zijn, met goede reviews. Dat mensen zich vermaken met de film en dat de wens van het publiek het verlangen creëert bij ons om er nog één te maken. Dit in plaats van arrogant te zeggen van 'hé, we doen er gewoon nog twee.'"

Frappant is dat Schwarzenegger eerder dit jaar heeft bevestigd dat hij terugkeert voor een vervolg. In Nederland verschijnt de film van Thor: The Dark World-regisseur Alan Taylor over twee weken in de bioscoop, de vervolgen staan gepland voor 19 mei 2017 en 29 juni 2018.

Laten we positief afsluiten met een toch best brute posters van Genisys:


26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Als ik de reacties op internet leest vinden de meeste de film een rommeltje. Vooral het gedoe met het tijdreizen is voor vele een doorn in het oog.

ridjieddo

Avatar

Valt ook wel mee hoe bruut deze posters zijn, vooral die eerste is niet echt origineel..

benjamin

Avatar

airbender "Wat verwacht je anders van de regisseur die Thor: The Dark World heeft gemaakt."
Ik weet niet of het per se aan hem ligt (net zoals bij Thor 2 eigenlijk).

kidcassidy

Avatar

Ik heb de film gisteren gezien en hij was inderdaad wat rommelig. Het belangrijkste is dat hij wel vermaakt. Het is geen topper zoals deel 1 en 2, maar wel beter dan deel 3 en 4 in mijn ogen. De humor was weer iets teveel aanwezig, net als in deel 3, dat was jammer. Ik zie liever een duistere film zoals de eerste Terminator.

7/10

geertvdheide

Avatar

Oef, als ik de recensies zo lees, is het precies de film geworden waar velen voor vreesden: Een remix van de eerdere films die niet veel toevoegt maar de bekende elementen opwarmt in de magnetron. Aardige actie, maar niets wat we nog niet eerder gezien hebben, en een script die vooral dient om die actiescènes aan elkaar te knopen. En de tijdlijn die nog gekker en ongeloofwaardiger wordt dan wat T3 en 4 al deden.

Het publiek is iets positiever tot nu toe (IMDb: 7.8 uit zo'n 2000 stemmen, maar heel veel 10-en die ik niet serieus kan nemen). Ook daar lees ik dat het vooral opgewarmde prak is, maar velen worden er wel door vermaakt.

Misschien de film maar 's kijken om zelf te oordelen, maar dit wordt voor mij geen bioscoopbezoek in elk geval.

Wel toffe posters! En met Schwarzenegger's citaat ben ik het helemaal eens: Laat het publiek en de reviews maar bepalen of er een vervolg moet komen.

weszz

Avatar

De eerste poster is toch wel erg gaaf hoor!!

En raar om de link te leggen met een marvel film? Beetje uitdagen dit. Maar goed.

Verder blijft het gewoon een film die je moet kijken met verstand op 0 en genieten. Denk dat het 'jeugdsentiment' terug halen niet meer mogelijk is helaas. Toch ga ik hem zien en waarschijnlijk met een grote glimlach

nietselam

Avatar

Toen ik voor het eerst hoorde over de plannen dat ze scenes uit deel 1 weer gingen bezoeken a la back to the future had ik er eigenlijk wel zin in, die zin is ondertussen helemaal verdwenen. Ten eerste slaat het al nergens op dat Schwarzenegger er wel bij is maar voor de rest niemand van de oude cast, is ook haast niet te doen natuurlijk, ze zijn allemaal ouder geworden maar dit is ook raar. Ze moeten het ook helemaal niet zo ingewikkeld maken.
In deel 3 zat tenminste een continuiteit en zaten toch wel een aantal goede scenes in, wel iets teveel humor en een niet zo interessant terminatrix maar met name het einde was goed(en de melding dat arnolds terminator toch degene is die een eind maakt aan het leven van connor) had liever een direct vervolg gezien op deze film met de oorlog zoals je die in camerons films ziet, niet die vreemde salvation toekomst.
Hadden ze er een mooie oorlogsfilm van kunnen maken waarbij de film eindigt met connor die reese terugstuurd naar 1984 en dat connor daarbij om het leven komt. Cirkeltje mooi rond.

Mothercopper

Avatar

Ik heb de film gisteren gezien en ik vond de film zeer vermakelijk. Ik begrijp gewoonweg het aantal summiere slechte reacties niet, laat staan de reacties van mensen met vooroordeel. Het is zeker een waardige opvolger van T2. Alan Taylor heeft goed naar Cameron gekeken en bijna de sfeer geëvenaard. De acties zijn weergaloos en de effecten navenant. PS. de film is zeker niet rommelig, maar goed te volgen hoor; de volgordelijkheid is duidelijk.

bigmichiel

Avatar

Iemand de Honest Trailer van T2 gezien?

and CGI that still doesn't look much better today... :P

Neothanos

Avatar

weszz "De eerste poster is toch wel erg gaaf hoor!!

En raar om de link te leggen met een marvel film? Beetje uitdagen dit. Maar goed.
"


Doet Airbender altijd, hij pakt alles aan om te laten weten dat ie Marvel films niks vind. Dat het iedereen onderhand de strot uit komt maakt hem kennelijk niet veel uit. Gewoon niet serieus nemen die jongen.

Daanminator

Avatar

Ik lees veel verschillende reacties op internet. Ik denk dat we eerst zelf maar de film moeten zien om tot een conclusie te komen.
Mij lijkt het trouwens wel een vette film maar ik ben dan ook zwaar bevooroordeeld omdat ik al fan van de franchise was op mijn 9de (ben 34 nu). Ja, ik mocht deel 1 gewoon zien van mijn ouders als ik in bed maar niet lag te huilen om dat ik bang was :Z

Maar je hebt inderdaad altijd azijnzeikers die alles afkraken of de film nou goed of slecht is. Ik houd iig de hoop erin en kijk uit naar mijn bioscoopbezoeken van deze film. 8-)

kidcassidy

Avatar

Mothercopper "Ik heb de film gisteren gezien en ik vond de film zeer vermakelijk. Ik begrijp gewoonweg het aantal summiere slechte reacties niet, laat staan de reacties van mensen met vooroordeel. Het is zeker een waardige opvolger van T2. Alan Taylor heeft goed naar Cameron gekeken en bijna de sfeer geëvenaard. De acties zijn weergaloos en de effecten navenant. PS. de film is zeker niet rommelig, maar goed te volgen hoor; de volgordelijkheid is duidelijk."


Ik vond de film ook vermakelijk, maar dit deel is echt geen waardige opvolger van deel 2. Qua niveau ligt dat nog wel een aardig stuk uit elkaar. Zeker wat betreft spanning is het niet te vergelijken. Deel 2 is vanaf minuut 1 spannend en in dit deel zit teveel humor en is het iets te voorspelbaar.

Het is een leuke bioscoopfilm, maar verwacht geen topper.

Muufley

Avatar

RT zit al op 14%, film is dus een stuk stront. Wat een verassing.

Eén van de RT reviewers zegt het nog het best:

There is no future, there is no past. Let's hope this Terminator is the last!

YOLO

Avatar

kidcassidy "Het is een leuke bioscoopfilm, maar verwacht geen topper."
Idd ik verwacht geen T2. Die film is nog steeds niet te evenaren in de Termanitor franchise en daar hadden ze bij moeten laten.

SeanDeNiro

Avatar

Muufley "RT zit al op 14%, film is dus een stuk stront. Wat een verassing.Eén van de RT reviewers zegt het nog het best:There is no future, there is no past. Let's hope this Terminator is the last!"
|||Laten we hopen dat The Terminator zichzelf heeft terminated. Personen die deel II (laat staan deel I) in de bioscoop hebben gezien hebben een andere kijk op deze film als jongere mensen. Die laatste groep weet niet beter is mij opgevallen en voor hen is de film dan ook gemaakt. Net als de komende Star Wars films. Ik zag laatst op jouwpijp.com een recensie van deel 1 t/m 3. Wat een kinderachtige inferieure films die afbreuk doen op de eerste drie films.

YOLO

Avatar

SeanDeNiro "Net als de komende Star Wars films. Ik zag laatst op jouwpijp.com een recensie van deel 1 t/m 3. Wat een kinderachtige inferieure films die afbreuk doen op de eerste drie films."
Ik denk dat je de komende Star Wars films niet moet gaan vergelijken met de prequels. Of Episode 7 de Star Wras magie weer terug gaat halen is nog niet bekend, maar deze film heeft wel de troeven van de oude trilogie wel in handen. De grootste troef is de afwezigheid van Lucas, die heeft Star Wars echt verpest.

Xenolicker

Avatar

Thor: The Dark World is een geweldige film! Dus deze zal ook niet zo slecht zijn. Ik heb de Terminator serie niet zo gevolgd. Ik geloof dat ik de eerste 2 films wel eens gezien heb, maar dat is lang geleden. Ik heb wel ergens een dvd staan van de 1e film. Toch maar eens kijken...

kidcassidy

Avatar

Muufley "RT zit al op 14%, film is dus een stuk stront. Wat een verassing.

Eén van de RT reviewers zegt het nog het best:

There is no future, there is no past. Let's hope this Terminator is the last!"


Zegt iemand na 7 reviews O+

Op dit moment zijn er 10 reviews en zit hij al op 40%. Waar gaat dit heen, misschien wel richting 98% positief ;)

michaelbay

Avatar

Het cijfer van imdb zegt mij altijd 100 keer meer dan het cijfer van RT.
daar kijk ik geeneens naar.

Roeltje

Avatar

michaelbay "het cijfer van imdb zegt mij altijd 100 keer meer dan het cijfer van RT."


Andersom.

Moviemagic

Avatar

michaelbay "het cijfer van imdb zegt mij altijd 100 keer meer dan het cijfer van RT.
daar kijk ik geeneens naar."


Misschien weer iets voor een poll? IMBD, RT, Filmtotaal, etc... ;)

YOLO

Avatar

michaelbay "het cijfer van imdb zegt mij altijd 100 keer meer dan het cijfer van RT.
daar kijk ik geeneens naar."
Idd. Het cijfer van IMDb is ontzettend geloofwaardig, omdat iedereen kan stemmen. B-) Dus je kan heel makkelijk een 10 geven voordat überhaupt een film ziet.

benjamin

Avatar

YOLO "Idd. Het cijfer van IMDb is ontzettend geloofwaardig, omdat iedereen kan stemmen. B-) Dus je kan heel makkelijk een 10 geven voordat überhaupt een film ziet."
Of meerdere keren stemmen.... IMDb-rating is inderdaad ook niet alles qua betrouwbaarheid.

NieuwsFilm

meest populair