Sterren tekenen voor 'Star Trek 4' en krijgen grote salarisverhoging

Er was iets interessants aan de gang, achter de schermen van de productie.

THR meldt een interessante ontwikkeling achter de schermen van de in 2009 opnieuw gelanceerde Star Trek filmfranchise. Deze week zijn de opnames van de derde film in Vancouver, maar er blijken zware contractonderhandelingen aan vooraf te zijn gegaan. Maar daarnaast hebben enkele hoofdrolspelers nu ook getekend voor een vierde film.

Bronnen van The Hollywood Reporter melden dat op het laatste moment castleden als Zoe Saldana, Zachary Quinto en Chris Pine besloten te vragen om een fikse salarisverhoging. Toen zij in 2007 tekenden voor de hoofdrollen in de franchise, tekenden ze ook voor twee mogelijke vervolgen, waarbij ze slechts minimale salarisverhogingen kregen voor die vervolgen.

Omdat de eerste film in de reboot niet zo geweldig scoorde aan de box office (nog geen 400 miljoen dollar), besloot Paramount enkel de lage contractueel verplichte verhoging te geven, waar studio’s bij vervolgfilms vaak juist veel hogere salarissen betalen. Vervolgens kwam Into Darkness uit en bracht die meer geld op dan de eerste film. Toch vond Paramount ook in dit geval de opbrengst niet hoog genoeg om een fikse salarisverhoging te rechtvaardigen.

De castleden echter wel en zij konden gebruik maken van een handige Amerikaanse wet in hun argumentatie. Die wet stelt dat je maar zeven jaar gebonden bent aan een contract. Daar velen in 2007 getekend hadden, zouden zij niet meer verplicht zijn om voor de derde film op te komen dagen. Omdat geen van de partijen de boel naar de rechter wilde brengen, hebben zowel de studio als de castleden concessies gedaan.

Paramount heeft namelijk de salarissen verhoogd en de acteurs ook uitzicht gegeven op fikse van de box office prestaties afhankelijke bonussen. Daardoor liggen de productiekosten van de film naar schatting tien tot vijftien miljoen dollar hoger dan oorspronkelijk begroot. Maar ook van de kant van de acteurs zijn nieuwe toezeggingen gedaan: Chris Pine, Zachary Quinto en nog een reeks andere castleden, hebben nu ook getekend voor een vierde film.



NieuwsFilm

meest populair