POLL: Spider-Man: Tobey Maguire vs. Andrew Garfield

Nu bekend is dat Tom Holland de nieuwe Spider-Man is, kijken we terug.



Onlangs werd bekend dat Tom Holland (The Impossible) in de huid zal kruipen van Peter Parker, a.k.a. de Marvel superheld Spider-Man. Na Tobey Maguire en Andrew Garfield is Holland de derde acteur in veertien jaar tijd die zich zal ontpoppen tot de 'webslinger'. In deze POLL de simpele vraag: Wie was de betere Spider-Man: Maguire of Garfield?
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
In Spider-Man (2002) was het Maguire die voor het eerste het rood-blauwe pak aantrok. De film van Sam Raimi was een regelrechte hit. Niet veel later herhaalde Maguire zijn rol in het nog beter ontvangen Spider-Man 2 (2004). Uiteindelijk zorgde het wankele Spider-Man 3 (2007) ervoor dat Maguire niet voor een vierde keer te zien was als Spidey. Het derde vervolg werd de nek omgedraaid door filmstudio Sony.

In een rap tempo trok Sony nieuwe gezichten aan voor een complete reboot. Raimi moest plaatsmaken voor Marc Webb en Maguire werd vervangen door Garfield. Samen maakten de heren twee films, het redelijk ontvangen The Amazing Spider-Man (2012) en het gekraakte The Amazing Spider-Man 2 (2014). Ondanks dat Sony grootse plannen had, werden de vervolgen opgeschoven en uiteindelijk geannuleerd.


Verleden werd bekend dat Sony en Marvel Studios gaan samenwerken. Enerzijds gaat het personage onderdeel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe en anderzijds overziet Marvel Studios de productie van de nieuwe Spider-Man film, ondanks dat Sony compleet eigenaar blijft van het personage en zelf spin-offs zal leiden.

Naar verwachting duikt Holland voor het eerst op in Captain America: Civil War (2016) en in 2017 moet hij de titelrol vervullen in Jon Watts' titelloze Spider-Man film.

NieuwsFilm

meest populair