Scheldende Minions zorgen voor flinke onrust

Ze zouden "Well I'll be damned" en "What the fuck" zeggen.

De Happy Meal-cadeautjes weten veelal de nodige kinderhartjes te verblijden, maar dit keer zijn flink wat ouders minder blij met de zoethoudertjes. Er is namelijk ophef ontstaan rond de de Minion-poppetjes die McDonald's in de Happy Meal stopt. Ze zouden namelijk schelden.

Volgens Amerikaanse media zouden ze onder meer "Well I'll be damned" en "What the fuck" uitkramen. De Amerikaanse ouders zijn verontwaardigd en vinden het een slechte zet van de fastfoodketen.

De officiële verklaring van McDonald's: "Het spijt ons als er verwarring is ontstaan over het geluid. Minions spreken Minionees, een willekeurige combinatie van verschillende talen en onzinnige woorden en geluiden." McDonald’s gaat de speelgoedpoppetjes niet uit de markt halen. Ze blijven gewoon tot eind juli in omloop.

Of de Box Office-resultaten er onder gaan lijden valt te betwijfelen. De Despicable Me spin-off Minions lijkt namelijk het Noord-Amerikaanse openingsrecord voor een animatiefilm te gaan verbreken. Het record staat op dit moment op naam van Shrek the Third uit 2007, met $121,6 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair