Nieuwe 'Spider-Man' wordt middelbare school-drama

En gaat niet om wereldbedreigende problemen draaien.

Nu we weten dat de nieuwe Spider-Man gespeeld gaat worden door Tom Holland, kan er gekeken worden naar de inhoud van de film. Kevin Feige ging in een interview in op het verhaal van de film en vertelde dat het meer zal draaien om het drama in Peter Parkers leven. Verder is een belangrijke hint voor het type film at we kunnen verwachten John Hughes.

Volgens Feige wordt de film een ”soap op de middelbare school en de bijpersonages zijn daarbij erg interessant.” En: ”Net als we in lange tijd geen overvalfilm meer gezien hebben, of een krimpfilm, hebben we ook al lang geen John Hughes film meer gezien. Niet dat we er zo een kunnen maken, dat kon alleen John Hughes, maar we zijn door hem geïnspireerd en dat met het superheldengenre mengen is waar we blij van worden.”

”Wat we zo leuk vinden aan een Spider-Man film, is dat niet de hele wereld op het spel hoeft te staan,” vertelde Feige. ”Vaak in onze films, is dat wel zo, en in onze toekomstige films ook; Thanos doet geen kleine zaken. Maar soms kan ook een klein ding op het spel staan. Ik denk dat Spider-Man daar in de comics op een mooie manier mee omgaat. Wat we wilden was een film maken waarin iets kleins op het spel kan staan: ‘Deze slechte persoon wil dit slechte ding doen en veel mensen zouden kunnen overlijden.’ Of: ‘Je kunt niet op tijd thuis komen en je tante gaat er dan achter komen en je hele leven verandert dan.’”

Kortom: de boel gaat kleinschaliger worden en vooral draaien om kleinere aspecten van het personage. Centraal komt straks het drama in het leven van Spidey te staan. Dat laat wel ruimte over voor slechteriken, volgens Feige komt er een gloednieuwe slechterik, dus niet nog eens een Green Goblin.



NieuwsFilm

meest populair