'Tomb Raider'-reboot op zoek naar vrouwelijke regisseur

Misschien iets voor Angelina Jolie?

Diverse berichten op Twitter gaven van de week weg dat Oblivion-regisseur Joseph Kosinski in gesprek was met MGM, GK Films en Warner Bros. om de nieuwste Tomb Raider-film te besturen. Dit blijkt echter niet waar te zijn. Integendeel, de filmstudio's zijn zelfs op zoek naar een vrouwelijke regisseur die de Britse en dappere oudheidkundige Lara Croft wederom naar 't witte doek moet brengen.

Volgens Heroic Hollywood is men op zoek naar een regisseuse zoals Michelle Maclaren, die afleveringen van succesvolle tv-series zoals o.a. Breaking Bad en Game of Thrones voor haar rekening nam. Scenarist Evan Daugherty zou het script hebben voltooid, welke nu dus ook naar enkele regisseuses gestuurd is.

De nieuwe film zal naar verluidt dezelfde toon en impressie moeten dragen van de gelijknamige videogame-reboot uit 2013. In het spel belichamen we een jongere versie van Croft, een 21-jarige om precies te zijn. Zij is op weg met een reddingsboot naar de kust van Japan wanneer ze in een storm terecht komt. Het woeste weer sleurt Croft vervolgens naar een onbekend eiland, waar ze geforceerd wordt om zichzelf tot een spartaanse doorzetster te kweken, om het gevaarlijke gebied te overleven.



NieuwsFilm

meest populair