'Prince Charming' krijgt eigen live-action film

Het project moet een revisionistische aanpak hanteren.

Disney heeft de afgelopen jaren grote successen grote successen geboekt met live-action verfilmingen van klassieke sprookjes. Nu is er weer een nieuwe aangekondigd: Prince Charming. Het personage, dat in Nederland bekend staat als Prins Charmant of gewoon Charmeur, krijgt een film geschreven door Matt Fogel. Disney kocht het scenario op en meldde dat de versie van Fogel een ”revisionistische aanpak” op het bronmateriaal hanteert.

Prince Charming, die in Cinderella nog gespeeld werd door Richard Madden, is een archetype, die als held vaak het leven redt van een jong boerenmeisje dat vervolgens prinses wordt. De film heeft nog geen releasedatum, maar mocht je uitkijken naar sprookjesfilms van Disney, is er de komende jaren genoeg te zien.

Zo komen er live-action films van The Jungle Book (2016), Beauty and the Beast (2017), Dumbo, Winnie de Pooh, Mulan en Pinocchio aan. En dan zijn er nog vervolgfilms op Alice in Wonderland en Maleficent in ontwikkeling, én een spin-off van Peter Pan die zich concentreert op Tinkerbell.



NieuwsFilm

meest populair