Film legalisering homohuwelijk VS in de maak

20th Century Fox heeft de rechten gekocht.

De legalisering van het homohuwelijk in de VS werd over de hele wereld toegejuicht. Niet gek, dat er daarom ook een film over gemaakt zal worden. 20th Century Fox kocht de rechten op om de film te maken over de uitspraak van het Hooggerechtshof in de zaak Obergefell v. Hodges.

De studio kocht eveneens de filmrechten van het boek 21 Years to Midnight van Jim Obergefell en journalist Debbie Cenziper, dat ze momenteel aan het schrijven zijn. Producent Wyck Godfrey van The Fault In Our Stars heeft aangegeven bezig te zijn met dit filmproject.

De 21 jaar verwijst naar de relatie die Obergefell had met John Arthur, die in 2013 overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS. Ondanks dat de twee waren getrouwd, weigerde de burgerlijke stand van de staat Ohio om Obergefell als echtgenoot te vermelden op de overlijdensakte. Obergefell werd vervolgens het gezicht van een groep activisten om homohuwelijk in heel de VS te legaliseren, met de uitspraak als gevolg.

Naar verwachting zal de film pas over twee jaar af zijn. Er zou door Fox momenteel gezocht worden naar een scenarioschrijver om met Obergefell en Cenziper te werken aan een filmversie van hun boek.



NieuwsFilm

meest populair