Alles over 'Ant-Man'

De afsluitende film van Marvels Phase Two.

Komende donderdag komt de film Ant-Man uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 23 juli in première.

Ant-Man


Duur: 117 minutenGenre Actie, Sci-FiBudget: 130 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegiePeyton ReedScenario Edgar Wright, Joe Cornish e.a.Paul Rudd Scott Lang / Ant-ManMichael Douglas Dr. Hank PymEvangeline Lilly Hope van DyneCorey Stoll Darren Cross / YellowjacketJudy Greer Maggie Lang
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

De volgende evolutie van het Marvel Cinematic Universe brengt één van de oprichters van de Avengers voor de eerste keer naar het grote scherm in Marvel Studios' Ant-Man. Het geheime wapen van meesterdief Scott Lang is zijn uitzonderlijke vermogen om kleiner en tegelijkertijd sterker te worden. Hij moet zijn innerlijke held aanvaarden en zijn mentor Dr. Hank Pym helpen om het geheim van zijn spectaculaire Ant-Man uniform te beschermen tegen een nieuwe generatie van opkomende bedreigingen. Terwijl Pym en Lang schijnbaar onoverkomelijke obstakels trotseren, moeten ze een overval beramen en deze tot een goed einde brengen om de wereld te kunnen redden.

Edgar Wright

De ontwikkeling van Ant-Man begon al in de jaren tachtig, toen Stan Lee met het idee naar New World Entertainment stapte. Maar omdat Disney werkte aan een film met een soortgelijk concept, Honey, I Shrunk the Kids, gingen de plannen niet door. Het duurde vervolgens tot 2003 voordat er weer iets mee gedaan werd. Toen schreef Edgar Wright al samen met Joe Cornish een versie van het scenario. De film werd toen ook niet gerealiseerd, maar in april 2006 werd Wright toch ingehuurd om de film te komen maken voor het toen eindelijk onafhankelijk geworden Marvel Studios.

In de jaren daarop werden zo nu en dan kleine berichten over de ontwikkeling van de film naar buiten gebracht. Zo was er in de SDCC van 2012 een reeks testbeelden waarbij wat van de potentiële actie van de film getoond werd. De zeer positieve ontvangst daarvan leidde ertoe dat de releasedatum van de film in november 2015 geprikt werd. De opnames zouden vervolgens in mei 2014 van start gaan, waarop Disney de release naar voren haalde. Helaas liep het toen mis tussen Marvel en Wright, die besloten uit elkaar te gaan. Na jaren aan het project gewerkt te hebben, lieten de twee weten "verschillende visies op de film" te hebben en om die reden niet langer samen te werken aan het project.

Volgens vele daarna uitgekomen berichten, moest Wright vooral vertrekken omdat hij te onafhankelijk wilde werken. Marvel heeft daarentegen een vrij vaste manier van werken als het aankomt op zijn films en omdat er veel discussies gevoerd zouden zijn over het wel of niet conformeren van Wright aan de eisen van Marvel, besloot hij te vertrekken. De studio en de regisseur gingen goed uit elkaar en in de film herken je nog veel van zijn DNA terug.

Eerste reacties

De film wordt positief ontvangen. Op RottenTomatoes staat deze op 79%, op basis van 194 getelde recensies. "Aangevoerd door het charmante spel van Paul Rudd, biedt Ant-Man de spanning van Marvel, op een passend kleine schaal, maar niet zo soepel als zijn succesvolle voorgangers."

Box office prestaties

Het openingsweekend van Ant-Man was in de VS goed voor 58 miljoen dollar. Daar haalde de film in 3.856 bioscopen, 15.000 dollar op, net iets meer dan The Incredible Hulk, maar minder dan in andere bioscopen. Toch zal de film vermoedelijk niet teleurstellen in de Verenigde Staten en haalt deze naar schatting zo'n 147 miljoen dollar op.

Wat de film in Nederland gaat doen is moeilijk te voorspellen. Het lijkt erop dat de buzz rond de film niet zo groot is als bij Guardians of the Galaxy het geval was. Die film haalde 2,9 miljoen euro op. Voorgaande Marvel-films, zoals Captain America: The Winter Soldier, waren goed voor zo'n 2 miljoen euro. Vermoedelijk eindigt de opbrengst van Ant-Man in Nederland ook daar ergens.

Wereldwijd verwachten we verder dat de film op zo'n 600 miljoen dollar zal eindigen. Het wordt daarmee absoluut niet de best verdienende Marvel-film ooit, maar desalniettemin zal Ant-Man een succes zijn.

Trivia

In eerste instantie zouden Ant-Man en Wasp voorkomen in The Avengers (2012), maar op verzoek van Wright werden ze uit de film gehaald. Michael Douglas gaf aan dat hij de rol van Hank Pym accepteerde, zodat zijn kinderen eens een film van hem zouden kunnen zien. Adrien Brody, Ewan McGregor en Joseph Gordon-Levitt zijn drie van de acteurs die overwogen werden voor de rol van Scott Lang.

•


•


•





NieuwsFilm

meest populair