'Jurassic World' noteert nieuwe financiële mijlpalen

Zowel in de States als wereldwijd voegt de vierde Jurassic Park-film zich bij een select aantal kaskraker.

Nadat de vierde Jurassic Park-film al het openingsrecord in de States greep en zo nog een aantal records neerzette, heeft Jurassic World opnieuw twee mijlpalen bereikt aan de Noord-Amerikaanse én wereldwijd Box Office.

In de States noteerde de film van regisseur Colin Trevorrow afgelopen weekend een prima $11,4 miljoen en passeerde daarmee als vierde film ooit de grens van $600 miljoen aan de Noord-Amerikaanse Box Office. Alleen Marvel Studios' The Avengers ($623,4 miljoen) en James Camerons Titanic ($658,7 miljoen) en Avatar ($760,5 miljoen) wisten ook deze grens te passeren. Na het binnenhalen van de huidige $611,2 miljoen zal Jurassic World komende weken waarschijnlijk nog eens $40 tot $50 miljoen weten te noteren en zal het mogelijk naar de tweede stek kruipen in de Noord-Amerikaanse Box Office aller tijden.

Wereldwijd staat de titel van Universal Pictures op zo'n $1.513,5 miljoen en het is de vijfde film ooit die de grens van $1,5 miljoen passeert. Afgelopen weekend ging het voorbij aan Universals andere 2015-kaskraker Fast & Furious 7 ($1.511,7 miljoen) en over een paar dagen pakt de dino-film de derde stek door voorbij te gaan aan The Avengers ($1.519,6 miljoen). De enorme opbrengsten van Camerons toppers blijven ver buiten bereik: Titanic staat op $2.186,8 miljoen en Avatar op een onvoorstelbare $2.788,0 miljoen.

Dit jaar lijkt er nog slechts één film echt kans te maken op een betere score: Walt Disneys en J.J. Abrams' Star Wars: The Force Awakens. Vroege voorspellingen geven aan dat zevende Star Wars-film meer dan $2 miljard gaat ophalen. Een outsider is Spectre. De voorganger Skyfall noteerde in 2012 nog een zeer sterke $1,1 miljard.



NieuwsFilm

meest populair