Paz de la Huerta klaagt 'Nurse 3D'-makers aan voor $55 miljoen

De horrorfilm zou haar carrière verwoest hebben alsmede een ambulance die haar aanreed.

In 2013 brachten Lionsgate en regisseur Douglas Aarniokoski de horror Nurse 3D uit om de filmwereld op te fleuren. De productie kostte een kleine 10 miljoen dollar om te financieren en succesvol konden we de film aan de kassa niet noemen. Actrice Paz de la Huerta speelt een verpleegster die het op ontrouwe mannen heeft voorzien. Zij verleidt en vermoordt ze nadien in koelen bloede. Haar plannen komen echter in gevaar wanneer een nieuwe zuster in het ziekenhuis komt werken.

De la Huerta heeft nu sinds deze week een rechtszaak aangespannen tegen de makers van de film, want Nurse 3D zou zo slecht in ontvangst zijn genomen, dat haar carrière nu zo dood als een pier is. Ze heeft Lionsgate en Aarniokoski aangeklaagd voor een bedrag van 55 miljoen dollar. De 30-jarige van Spaanse afkomst is op specifieke wijze op dit bedrag gekomen. Ze zou nu twee miljoen dollar per jaar missen (wat haar standaard inkomen voorheen was) en ze eist daarnaast diverse bestraffende kosten.

Tijdens het maken van de film werd ze bijvoorbeeld door een snelle ambulance geraakt (wat haar letsel aan haar ruggengraat opleverde) en besloot de regisseur haar stem opnieuw in te laten spreken door een ander. Destijds vroeg ze een werknemerscompensatie aan wegens deze ongevallen, maar daar is nog niets van haar kant opgekomen. De actrice, die ook o.a. in Boardwalk Empire voorkwam, wil tevens dat een rechter de regisseur beveelt om de stemmenkwestie op te lossen. Graag zou ze een tweede kans willen hebben om haar eigen stem opnieuw in te spreken.

Sinda de la Huerta's rol in Nurse 3D heeft ze aan een zestal andere films gewerkt, waarvan de meeste nog in productie zijn.



NieuwsFilm

meest populair