POLL: Box Office-opbrengst 'Star Wars: The Force Awakens'

Loopt Avatar gevaar of gaat de eerste Star Wars sequel-film de hype niet waarmaken?



Over een paar maanden gaat de eerste film uit de langverwachte Star Wars sequel-trilogie in première. De trailers zorgen al voor flink wat enthousiasme onder de Star Wars-liefhebbers en mede daarom zijn de verwachtingen aan het financiële front skyhigh. De POLL van deze week: hoeveel denk jij dat Star Wars: Episode VII - The Force Awakens opbrengt?

George Lucas' Star Wars: Episode I - The Phantom Menace uit 1999 noteerde een prima $1.027,0 miljoen, maar gezien de nog grotere hype, de gestegen prijs van de bioscoopkaartjes, de grotere wereldwijde markt (vooral China) en de 3D-toeslag lijkt deze score sowieso geëvenaard te gaan worden door The Force Awakens.

Vroege voorspellingen geven aan dat Box Office-aanvoerder Avatar zelfs gevaar loopt en dat een opbrengst van meer dan $2,0 miljard realistisch is. Toch is zo'n monsterscore nog niet helemaal zo zeker: Avatar profiteerde in 2009 optimaal van de 3D-hype, een matig tot slecht ontvangst zou de opbrengst vrij snel kunnen doen laten dalen en voorspellingen pakken nog wel eens verkeerd uit. Zo zou Avengers: Age of Ultron ook de grens van $2,0 miljard gaan halen...
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Dit jaar is sowieso al een jaar met enorme kaskrakers. Al drie films wisten meer dan $1,0 miljard op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa: Jurassic World, Furious 7 en Avengers: Age of Ultron. Tevens lijkt Minions op weg om dit ook te doen en naast de zevende Star Wars-film lijken ook The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 en Spectre kans te maken om meer te verdienen dan $1 miljard.

Meer POLLS? Bekijk de POLL-pagina!

NieuwsFilm

meest populair