Featured

Alles over 'Fantastic Four'

Reboot van Marvels eerste familie.

door Jim Pedd op 03.08.2015 om 11:12 in Featured
Komende donderdag komt de film Fantastic Four uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 6 augustus in première.

Fantastic Four


Duur: 106 minutenGenre Actie, Avontuur, Sci-FiBudget: 122 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJosh TrankScenario Simon Kinberg, Jeremy Slater e.a.Kate Mara The Invisible WomanMichael B. Jordan The Human TorchMiles Teller Mr. FantasticJamie Bell The ThingToby Kebbell Victor Domashev
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Fantastic Four is een nieuwe, eigentijdse verfilming van het langstlopende superheldenteam van Marvel. Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.

X-Men crossover

In de comics zijn crossovers tussen verschillende personages gemeengoed. Zo gebeurt het regelmatig dat zowel de X-Men als de Fantastic Four het opnemen tegen een gemeenschappelijke vijand. Of tegen elkaar, want dat komt ook wel eens voor. Toen Simon Kinberg, die ook meewerkt aan de X-Men-films werd aangesteld als producent voor deze reboot van de Fantastic Four, ontstonden er vrijwel direct geruchten dat een crossover gemaakt zou worden.

Kinberg kwam toen snel aanzetten met een verhaal over waarom die crossover niet mogelijk was. "Geen van de X-Men films erkent het bestaan van een soort superheldenteam - de Fantastic Four," begon hij. "En zij krijgen hun krachten, dus het zou vrij complicerend zijn als ze wonen in een wereld vol mutanten." Want wat is er dan nog zo Fantastic aan de vier? "Nee. Ze leven echt in afzonderlijke en gescheiden universa," concludeerde Kinberg toen.

Maar vorige week was er plotseling regisseur Bryan Singer, die vertelde dat er wel een crossover kan komen. "Er wordt met de ideeën gespeeld," begon hij. "Het zou goed mogelijk kunnen zijn, want beiden zijn ensemblefilms en er zit een mechanisme achter waardoor het gemaakt kan worden. Maar het ligt aan de tijd. En dat is alles wat ik ga zeggen."

Eerste reacties

Over de ontvangst van de film valt helaas nog niets te zeggen. Fantastic Four schijnt pas net af te zijn: De cast heeft 'm nog niet eens gezien. Critici mogen er verder maar weinig over zeggen, er ligt een embargo op de film tot komende woensdag. Daarna weten we dus pas hoe de film ontvangen is!

Box office prestaties

De box office verwachtingen zijn voor Fantastic Four redelijk hooggespannen. De franchise krijgt een reboot met jonge acteurs en wat dramatischer, zoals fans van de franchise wilden bij de eerste twee films. Daarnaast staat Josh Trank aan het roer, wiens Chronicle erg positief ontvangen werd. Maar daar kan ook een probleem liggen, want er gaan geruchten over wangedrag op de set van de regisseur. Maar toch staan zijn de voorspellingen in de VS prima: de film zou openen op 49 miljoen dollar. In de weken daarna zou de film stijgen naar een totale verdiende van 114 miljoen dollar.

In de rest van de wereld zou vervolgens nog zo'n 300 miljoen dollar verdiend worden, waarmee de productie uitkomt op 400 miljoen dollar in totaal. Als de prestaties van de eerste twee films een indicatie zijn voor hoe Fantastic Four het in Nederland gaat doen, dan staat de boel er niet goed voor. De eerste film haalde in 2005 nog zo'n 1 miljoen euro op, maar de tweede was in 2007 nog maar goed voor 6 ton.

Trivia

Bestaat vermoedelijk in het zelfde filmuniversum als de X-Men films. Toby Kebbell was de eerste keus van Fox voor de rol van Dr. Doom. De film zou in 3D uitgebracht worden, maar vier weken voor de releasedatum besloot men daar van af te zien.

•

•

•

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

weszz

Avatar

Ik ga hier met gemengde gevoelens heen. Maar wil het toch ook een kans gunnen zichzelf te bewijzen!

Chrischzz

Avatar

Ik ben benieuwd of ze de stem van Grim nog gaan aanpassen.. want het is natuurlijk geen gehoor, dat kinderstemmetje wat the Thing in 1 van de andere trailers had..

Frietgezicht

Avatar

Eerste reacties
Over de ontvangst van de film valt helaas nog niets te zeggen. Fantastic Four schijnt pas net af te zijn: De cast heeft ‘m nog niet eens gezien. Critici mogen er verder maar weinig over zeggen, er ligt een embargo op de film tot komende woensdag. Daarna weten we dus pas hoe de film ontvangen is!


Ze hebben dus weinig vertrouwen in de kwaliteit van deze film..

ridjieddo

Avatar

Frietgezicht "
Ze hebben dus weinig vertrouwen in de kwaliteit van deze film.."


Ik denk niet dat dat het geval is, vaak zie je juist het tegenovergestelde; weinig vertrouwen --> meer beelden weggeven. Volgens mij was dit het geval bij Terminator Genysis, 80.000 trailers en tv-spotjes en daarbij ook nog belangrijke plottwisten vrijgeven (bv John Connor als Terminator).

Frietgezicht

Avatar

ridjieddo "Ik denk niet dat dat het geval is, vaak zie je juist het tegenovergestelde; weinig vertrouwen --> meer beelden weggeven. Volgens mij was dit het geval bij Terminator Genysis, 80.000 trailers en tv-spotjes en daarbij ook nog belangrijke plottwisten vrijgeven (bv John Connor als Terminator)."


Ook maar dat er geen reviews uit zijn als een film verschijnt zegt ook genoeg omdat ze dus niet willen dat mensen overal recensies lezen. Als een film sterk is(of ze dat denken) zie je vaak de recensies al 2 weken van tevoren of zelfs eerder.

ridjieddo

Avatar

Frietgezicht "Ook maar dat er geen reviews uit zijn als een film verschijnt zegt ook genoeg omdat ze dus niet willen dat mensen overal recensies lezen. Als een film sterk is(of ze dat denken) zie je vaak de recensies al 2 weken van tevoren of zelfs eerder."


Hmmm ja idd vreemd.. als dat zo is en de film blijkt ook echt een flop te worden dan ga ik huilen. We zullen zien!

Olrik

Avatar

Het is inderdaad nogal vreemd ja. Ik ben benieuwd naar deze film, maar het zou mij niks verbazen als het een flop wordt.

Ed Crane

Avatar

Frietgezicht "Ook maar dat er geen reviews uit zijn als een film verschijnt zegt ook genoeg omdat ze dus niet willen dat mensen overal recensies lezen. Als een film sterk is(of ze dat denken) zie je vaak de recensies al 2 weken van tevoren of zelfs eerder."


Ik denk eerder om minder tijd te geven aan die idiote hetze die die zielige Marvel-fanboys en -bloggers op het internet voeren omdat zij, ook als de film gewoon aardig of gewoon vrij goed zou blijken te zijn, collectief deze film willen haten en afzeiken omdat ze niet tegen verandering kunnen, wat ocd zijn en de rechten niet bij Marvel liggen. Dat is iig nu al een paar maanden gaande en dat zal ook niet aan de marketinglui/ de mensen van Fox voorbij zijn gegaan...

benjamin

Avatar

Ed Crane "Ik denk eerder om minder tijd te geven aan die idiote hetze die die zielige Marvel-fanboys en -bloggers op het internet voeren omdat zij, ook als de film gewoon aardig of gewoon vrij goed zou blijken te zijn, collectief deze film willen haten en afzeiken omdat ze niet tegen verandering kunnen, wat ocd zijn en de rechten niet bij Marvel liggen."
DC negeerde fans toen ze opmerkingen gaven over bepaalde castings waar minstens evenveel hetze rond was, dus ik zie niet waarom Fox zo zou toegeven. Het is niet door geen promo te voeren ze het volk gaan lokken.

benjamin

Avatar

airbender "Maar DC heeft niets met deze film of studio te maken."
En dan? Het was maar een concreet voorbeeld van andere gevallen waar commotie rond was - zie niet in waarom Fox zo anders zou reageren.

Net Collider Movie News gezien en zij hebben ook geen te best gevoel over de houding van Fox tegenover deze film

WeaponX

Avatar

Ed Crane "Ik denk eerder om minder tijd te geven aan die idiote hetze die die zielige Marvel-fanboys en -bloggers op het internet voeren omdat zij, ook als de film gewoon aardig of gewoon vrij goed zou blijken te zijn, collectief deze film willen haten en afzeiken omdat ze niet tegen verandering kunnen, wat ocd zijn en de rechten niet bij Marvel liggen. Dat is iig nu al een paar maanden gaande en dat zal ook niet aan de marketinglui/ de mensen van Fox voorbij zijn gegaan..."


Dat is 't niet, ik ben een Marvel fanboy en ik sta open voor verandering, maar waarom maakt Fox zoveel promo voor Deadpool en is Fantastic Four zo onzichtbaar? Misschien omdat Deadpool heel dicht bij de comics ligt en Fantastic Four totaal niet? Ik heb geen idee. Als het een goede film is dan zijn de Marvel fanboys gewoon tevreden hoor, Spidey ben ik blij dat het terug is bij Marvel door de aankomende plannen van Sony. Tuurlijk willen de fanboys alle rechten terug bij Marvel maar als FOX goede films maak heb ik geen problemen en de studio zelf ok niet maar de promotie van FOX voor deze film is zo onzeker dat het lijkt alsof ze het terug naar Marvel willen gooien. Vond de Amazing Spider-Man films opzich wel goed, Ik ben geen mega fan van de laatste X-Men fans maar dat ben ik persoonlijk, ik kijk erg uit naar Deadpool maar deze film is een twijfel geval en dat komt omdat FOX twijfelachtig overkomt. Ze moeten juist zelfverzekerd zijn. BOEM nieuwe FAntastic Four Reboot, geweldige cast, ik bedoel de reboot is gewoon een stap waar je je even over moet zetten, het is Spider-Man ook gelukt maar het lijkt alsof ze deze film letterlijk maken omdat ze de rechten willen behouden. Deadpool en de X-Men films zien er echt uit alsof ze het willen maken en ze weten wat ze ermee willen doen. After all ik ben erg benieuwd en ik laat me verassen.

Ed Crane

Avatar

WeaponX "Dat is 't niet, ik ben een Marvel fanboy en ik sta open voor verandering, maar waarom maakt Fox zoveel promo voor Deadpool en is Fantastic Four zo onzichtbaar? Misschien omdat Deadpool heel dicht bij de comics ligt en Fantastic Four totaal niet? Ik heb geen idee. Als het een goede film is dan zijn de Marvel fanboys gewoon tevreden hoor, Spidey ben ik blij dat het terug is bij Marvel door de aankomende plannen van Sony. Tuurlijk willen de fanboys alle rechten terug bij Marvel maar als FOX goede films maak heb ik geen problemen en de studio zelf ok niet maar de promotie van FOX voor deze film is zo onzeker dat het lijkt alsof ze het terug naar Marvel willen gooien. Vond de Amazing Spider-Man films opzich wel goed, Ik ben geen mega fan van de laatste X-Men fans maar dat ben ik persoonlijk, ik kijk erg uit naar Deadpool maar deze film is een twijfel geval en dat komt omdat FOX twijfelachtig overkomt. Ze moeten juist zelfverzekerd zijn. BOEM nieuwe FAntastic Four Reboot, geweldige cast, ik bedoel de reboot is gewoon een stap waar je je even over moet zetten, het is Spider-Man ook gelukt maar het lijkt alsof ze deze film letterlijk maken omdat ze de rechten willen behouden. Deadpool en de X-Men films zien er echt uit alsof ze het willen maken en ze weten wat ze ermee willen doen. After all ik ben erg benieuwd en ik laat me verassen."


Onzichtbaar? Al maanden krijgen we nieuws, plaatjes, interviews, diverse trailers, vele tv-spots en beelden, featurettes etc. Het gaat om het embargo.

Ed Crane

Avatar

benjamin "DC negeerde fans toen ze opmerkingen gaven over bepaalde castings waar minstens evenveel hetze rond was, dus ik zie niet waarom Fox zo zou toegeven. Het is niet door geen promo te voeren ze het volk gaan lokken."


Heel goed van DC inderdaad dat ze die zeikers negeren en van hun eigen krachten en gelijk uitgaan, itt tot bijvoorbeeld Marvel, die niet wisten hoe snel ze de heel aardige derde akte van Iron Man 3 moesten retconnen omdat hun fanboys niet tegen verandering kunnen en daarmee de redelijk sterke inhoud/ boodschap van hun film weer volledig onderuit halen.

Maar "minstens evenveel hetze"? Ja dag. Controverse rond specifiek wat castingkeuzes is heel wat anders dan een hetze... een hetze van Marvel-fanboys tegen een film tegen alles wat 'anders is' dan een kopie van wat zij gewend zijn van de strip en alles afzeiken omdat ze de film wíllen haten omdat ze een MCU-FF willen... dat Thing geen onderbroek aanheeft, de pakken zwart zijn, enige familierelaties anders zijn... Wacht gewoon eerst effe de film af zou ik zeggen. Die paar castingkeuzes van BvS, daar zijn mensen of grotendeels al vanzelf redelijk aan gewend geraakt of die comic-con trailer heeft in één klap laten zien dat de meeste castingkritiek/ -zorgen onnodig was. De houding tussen de respectievelijk fanboyachterban FF en BvS is duidelijk totaal niet hetzelfde.

benjamin

Avatar

Ed Crane "Heel goed van DC inderdaad dat ze die zeikers negeren en van hun eigen krachten en gelijk uitgaan, itt tot bijvoorbeeld Marvel, die niet wisten hoe snel ze de heel aardige derde akte van Iron Man 3 moesten retconnen omdat hun fanboys niet tegen verandering kunnen en daarmee de redelijk sterke inhoud/ boodschap van hun film weer volledig onderuit halen."
Beide zaken zijn niet helemaal te vergelijken natuurlijk, maar hé, een excuus om uit te halen naar Marvel en z'n fans is een excuus.

Ed Crane "Maar "minstens evenveel hetze"? Ja dag. Controverse rond specifiek wat castingkeuzes is heel wat anders dan een hetze... "
Ik meen mij nochtans te herinneren dat de eerste reacties op de casting van Ben Affleck bijzonder extreem waren tot enquêtes om dit ongedaan te maken toe. Misschien is deze hetze nog net wat groter en was het ietwat overdreven ze gelijk te stellen (al moet je dan ook nagaan hoe groot beide groepen zijn om dat deftig te meten), maar in beide gevallen is er toch sprake van een overdreven reactie van fanboys en in beide gevallen kun je bekijken hoe de studio daar dan mee zou omgaan.

Ed Crane "of die comic-con trailer heeft in één klap laten zien dat de meeste castingkritiek/ -zorgen onnodig was. "
En dat is dus exact waar ik op doelde. Er is een antwoord gekomen op die kritiek door materiaal te delen dat het ongelijk aantoonde en zo ook te tonen dat zij volledig achter de film staan. Lijkt mij een goede strategie en dus snap ik niet waarom Fox per se als strategie zou hebben "red flags" uit te sturen en zo zoals in het filmpje het enthousiasme van mensen te temperen en de indruk te geven dat ze niet volledig achter de film staan.

WeaponX

Avatar

Ed Crane "Heel goed van DC inderdaad dat ze die zeikers negeren en van hun eigen krachten en gelijk uitgaan, itt tot bijvoorbeeld Marvel, die niet wisten hoe snel ze de heel aardige derde akte van Iron Man 3 moesten retconnen omdat hun fanboys niet tegen verandering kunnen en daarmee de redelijk sterke inhoud/ boodschap van hun film weer volledig onderuit halen.

Maar "minstens evenveel hetze"? Ja dag. Controverse rond specifiek wat castingkeuzes is heel wat anders dan een hetze... een hetze van Marvel-fanboys tegen een film tegen alles wat 'anders is' dan een kopie van wat zij gewend zijn van de strip en alles afzeiken omdat ze de film wíllen haten omdat ze een MCU-FF willen... dat Thing geen onderbroek aanheeft, de pakken zwart zijn, enige familierelaties anders zijn... Wacht gewoon eerst effe de film af zou ik zeggen. Die paar castingkeuzes van BvS, daar zijn mensen of grotendeels al vanzelf redelijk aan gewend geraakt of die comic-con trailer heeft in één klap laten zien dat de meeste castingkritiek/ -zorgen onnodig was. De houding tussen de respectievelijk fanboyachterban FF en BvS is duidelijk totaal niet hetzelfde."


Ik wil geen MCU-FF, ik wil alles in de goede handen. Deadpool lijkt nu in de goede handen maar Fox heeft meer Marvel opgefokt dan gered (Fantastic Four, Daredevil, Elektra, X-Men Origins, Last Stand) Ze herstellen wel dus dat is goed.

Maar even over Iron Man 3, sommige vonden het geslaagd (zoals jij zo te zien) en veel niet zoals ik. Als comic fan kan je het niet goed keuren, ik sta open voor verandering maar the Mandarin de grootste Iron Man villain en dan krijg je dat. De Madarin is als de Joker voor Batman, Green Goblin voor Spider-Man. Vond het niet eens erg omdat Ben kingsley een goede acteur is en het grappig neerzette, maar het idee dat je een waardige Marvel villain kan krijgen (ja want zoveel heeft marvel er nog niet gehad) en dan krijg je dat..Ik wil ook geen kopie van alles, ik weet niet eens veel van de comics af. Ik wil verrast worden, maar wel op een goede manier.

Dus beetje op Marvel fans haten vind ik beetje lame, want ja de meeste zijn zeikerds en enorme fanboys en het liefste is dat je van hun jeugd afblijft. Want hoeveel mensen zeurden welniet toen Downey gecast was of toen ze hoorden van Ant-Man. (Het is niet alleen Fox, Maar Marvel algemeen ) Maar ik probeer nog wel gewoon realistisch te zijn en sta open voor verandering. want wat je zegt van de pakken, familierelaties. Daar zit ik niet eens mee, en het ergste is al de buzz omday Johnny Storm nu van ras veranderd is.Het maakt allemaal geen zak uit als we maar een goede film krijgen toch! :+

benjamin

Avatar

WeaponX "(Het is niet alleen Fox, Maar Marvel algemeen )"
Ik weet niet of het per se aan Marvel zou liggen of eerder aan fanboys in het algemeen: ook afleveringen van Game Of Thrones, de casting van Daniel Craig of de toon van de nieuwste Star Trek films hebben zo al dergelijke tegenstanders gevonden.

Mysterio

Avatar

WeaponX "Ik wil geen MCU-FF, ik wil alles in de goede handen. Deadpool lijkt nu in de goede handen maar Fox heeft meer Marvel opgefokt dan gered (Fantastic Four, Daredevil, Elektra, X-Men Origins, Last Stand) Ze herstellen wel dus dat is goed.

Maar even over Iron Man 3, sommige vonden het geslaagd (zoals jij zo te zien) en veel niet zoals ik. Als comic fan kan je het niet goed keuren, ik sta open voor verandering maar the Mandarin de grootste Iron Man villain en dan krijg je dat. De Madarin is als de Joker voor Batman, Green Goblin voor Spider-Man. Vond het niet eens erg omdat Ben kingsley een goede acteur is en het grappig neerzette, maar het idee dat je een waardige Marvel villain kan krijgen (ja want zoveel heeft marvel er nog niet gehad) en dan krijg je dat..Ik wil ook geen kopie van alles, ik weet niet eens veel van de comics af. Ik wil verrast worden, maar wel op een goede manier.

Dus beetje op Marvel fans haten vind ik beetje lame, want ja de meeste zijn zeikerds en enorme fanboys en het liefste is dat je van hun jeugd afblijft. Want hoeveel mensen zeurden welniet toen Downey gecast was of toen ze hoorden van Ant-Man. (Het is niet alleen Fox, Maar Marvel algemeen ) Maar ik probeer nog wel gewoon realistisch te zijn en sta open voor verandering. want wat je zegt van de pakken, familierelaties. Daar zit ik niet eens mee, en het ergste is al de buzz omday Johnny Storm nu van ras veranderd is.Het maakt allemaal geen zak uit als we maar een goede film krijgen toch! :+"

WeaponX

Avatar

benjamin "Ik weet niet of het per se aan Marvel zou liggen of eerder aan fanboys in het algemeen: ook afleveringen van Game Of Thrones, de casting van Daniel Craig of de toon van de nieuwste Star Trek films hebben zo al dergelijke tegenstanders gevonden."


Ja dat is precies wat ik bedoel fanboys in het algemeen, het is niet dat fanboys alleen Fox afzeiken, (iedereen denkt dat omdat veel fanboys FF terug willen bij Marvel alleen zie ik daar de nut niet van in omdat het er nu gewoon niet bij past, het enigvste wat ik wil is dat ze Marvel geen slechte naam gaan geven want er is veel rivaliteit) gebeurt even veel bij Marvel Studio's zelf. Je kan niet iedereen pleasen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair