Alles over 'Fantastic Four'

Reboot van Marvels eerste familie.

Komende donderdag komt de film Fantastic Four uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 6 augustus in première.

Fantastic Four


Duur: 106 minutenGenre Actie, Avontuur, Sci-FiBudget: 122 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJosh TrankScenario Simon Kinberg, Jeremy Slater e.a.Kate Mara The Invisible WomanMichael B. Jordan The Human TorchMiles Teller Mr. FantasticJamie Bell The ThingToby Kebbell Victor Domashev
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Fantastic Four is een nieuwe, eigentijdse verfilming van het langstlopende superheldenteam van Marvel. Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.

X-Men crossover

In de comics zijn crossovers tussen verschillende personages gemeengoed. Zo gebeurt het regelmatig dat zowel de X-Men als de Fantastic Four het opnemen tegen een gemeenschappelijke vijand. Of tegen elkaar, want dat komt ook wel eens voor. Toen Simon Kinberg, die ook meewerkt aan de X-Men-films werd aangesteld als producent voor deze reboot van de Fantastic Four, ontstonden er vrijwel direct geruchten dat een crossover gemaakt zou worden.

Kinberg kwam toen snel aanzetten met een verhaal over waarom die crossover niet mogelijk was. "Geen van de X-Men films erkent het bestaan van een soort superheldenteam - de Fantastic Four," begon hij. "En zij krijgen hun krachten, dus het zou vrij complicerend zijn als ze wonen in een wereld vol mutanten." Want wat is er dan nog zo Fantastic aan de vier? "Nee. Ze leven echt in afzonderlijke en gescheiden universa," concludeerde Kinberg toen.

Maar vorige week was er plotseling regisseur Bryan Singer, die vertelde dat er wel een crossover kan komen. "Er wordt met de ideeën gespeeld," begon hij. "Het zou goed mogelijk kunnen zijn, want beiden zijn ensemblefilms en er zit een mechanisme achter waardoor het gemaakt kan worden. Maar het ligt aan de tijd. En dat is alles wat ik ga zeggen."

Eerste reacties

Over de ontvangst van de film valt helaas nog niets te zeggen. Fantastic Four schijnt pas net af te zijn: De cast heeft 'm nog niet eens gezien. Critici mogen er verder maar weinig over zeggen, er ligt een embargo op de film tot komende woensdag. Daarna weten we dus pas hoe de film ontvangen is!

Box office prestaties

De box office verwachtingen zijn voor Fantastic Four redelijk hooggespannen. De franchise krijgt een reboot met jonge acteurs en wat dramatischer, zoals fans van de franchise wilden bij de eerste twee films. Daarnaast staat Josh Trank aan het roer, wiens Chronicle erg positief ontvangen werd. Maar daar kan ook een probleem liggen, want er gaan geruchten over wangedrag op de set van de regisseur. Maar toch staan zijn de voorspellingen in de VS prima: de film zou openen op 49 miljoen dollar. In de weken daarna zou de film stijgen naar een totale verdiende van 114 miljoen dollar.

In de rest van de wereld zou vervolgens nog zo'n 300 miljoen dollar verdiend worden, waarmee de productie uitkomt op 400 miljoen dollar in totaal. Als de prestaties van de eerste twee films een indicatie zijn voor hoe Fantastic Four het in Nederland gaat doen, dan staat de boel er niet goed voor. De eerste film haalde in 2005 nog zo'n 1 miljoen euro op, maar de tweede was in 2007 nog maar goed voor 6 ton.

Trivia

Bestaat vermoedelijk in het zelfde filmuniversum als de X-Men films. Toby Kebbell was de eerste keus van Fox voor de rol van Dr. Doom. De film zou in 3D uitgebracht worden, maar vier weken voor de releasedatum besloot men daar van af te zien.

•

•

•





NieuwsFilm

meest populair