Video's: De vele veranderingen in 'Star Wars'

George Lucas veranderde zijn 'Original Trilogy' al de nodige keren: zie het verschil!

Mocht je je komende maanden willen voorbereiden op de komst van J.J. Abrams' Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, dan zal je naar alle waarschijnlijk eerst afstemmen op de recentere 'Prequel Trilogy' (1999-2005) om af te sluiten met de geliefde 'Original Trilogy' (1977-1983). Hieronder zie je een aantal video's waaruit blijkt welke voornamelijk visuele veranderingen er door de jaren heen zijn doorgevoerd in de drie delen die het meest aansluiten op The Force Awakens.

De drie originele films zijn uiteraard Star Wars (1977), Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) en Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983). Het eerste deel uit 1977 werd in 1981 omgedoopt tot Star Wars: Episode IV - A New Hope. De veranderingen werden onder meer verricht vanwege meer visuele mogelijkheden en werden geïntroduceerd met re-releases, waaronder de "Special Editions" uit 1997. Voor de eerste Dvd-uitgave in 2004 waren er nog meer veranderingen en zelfs in 2011 werden er aanpassingen verricht voor de eerste uitgave op Blu-Ray. De fans hopen nog steeds op een release van de onaangepaste films.

De onderstaande video's van Star Wars-fan Marcelo Zuniga verschenen al in mei, maar zijn pas afgelopen dagen opgedoken op de verschillende filmwebsites. The Force Awakens draait vanaf 18 december in de wereldwijde bioscoopzalen.






NieuwsFilm

meest populair